I år har det vært helt fantastiske norske jordbær å få tak så jeg har kost meg med å bruke de i baking og desserter.
I forrige innlegg lagde jeg rosa Hello Kitty kjeks og disse tenkte jeg ville være en ypperlig base for rosa kokosboller. Det hadde kanskje vært mer riktig å kalle dem jordbærboller, men da ville dere kanskje trodd at det var snakk om gjærbakst, så vi holder oss til kokosboller selv om det ikke er noe kokos her :)
Ingredienser:
- 3 eggehviter
- 50g sukker
- 1 1/2 plate gelatin
- 2 ss jordbærpure
Pisk eggehviter til hvitt skum
Tilsett sukkeret i 2 omganger.
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.
Ha jordbærpureen i en liten kjele og varm opp, rør inn den myke gelatinen til alt er oppløst.
Jorbærpure lager du ved å kjøre jordbær i en foodprossessor til de er helt flytende.
Spe marengsen med gelatinblandingen mens du visper.
Om du vil ha en enda sterkere rosafarge kan du tilsette litt konditorfarge.
Ha massen over i en sprøytepose og sprøyt opp topper.
La avkjøle en times tid.
Smelt ca. 200g sjokolade og dypp bollene i dette.
Om du vil sprøyte dem opp på kjeks, slik som meg, kan du bruke denne oppskriften og tilsette litt rosa konditorfarge.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar