Etiketter

onsdag 17. oktober 2012

Ostekake med sjokolademousse



Hei.

Jeg hadde egentlig ikke tenkt til å lage ostekake denne gangen, men så kom jeg over en ostekake utfordring og tenkte at dette kunne være en god unnskyldning til å prøve meg på en variasjon av min favoritt som jeg lenge har tenkt på.
Derfor ble det denne bakte ostekaken på browniebunn med bringebærmarmorering og sjokolademousselokk (puh!). Den tar litt tid å lage, men hvert steg er veldig enkelt så det er ingenting å bli skremt av.

Dette er en overdådig kake, men du og du så deilig! :)


Jeg begynner med å lage browniebunnen og til den trenger jeg:


  • 100g sjokolade- smeltet
  • 100g smør
  • 125g melis
  • 1 egg
  • 55g mel
Sjokoladen smeltes i vannbad


Ha smør og melis i en kjøkkenmaskin og kjør det til det er lyst og luftig


Tilsett egget


Tilsett mel.


Ha i den smeltede sjokoladen.
 
Ha brownien i bunnen av en kakeform

Så bringebærsausen:

  • 100g bringebærpuree
  • 1ss sukker
  • 1,5 ts maizena- blandet ut i 1/2 ts vann
Kok opp pureen med sukkeret til det er oppløst og tilsett maizenaen. Kok opp til du får en passe tykk saus, mens du hele tiden rører.

La bringebærpureen avkjøle noe.
Imens kan du lage ostefyllet:


  • 800g kremost
  • 180g sukker
  • 5 egg
  • 2ss mel
  • 1,5ts vaniljeessens
  • 1,5ts sitronsaft

Kjør kremost, sukker og mel i en kjøkkenmaskin til godt blandet,


tilsett eggene, ett og ett,


ha i melet,
og ha til sist i sitron og vanilje og kjør det jevnt.


Fordel ostemassen over browniebunnen.


Ha bringebærsausen over ostemassen i sirkelmønster. Bruk gjerne en skje så du ikke får for mye puré om gangen.

Stekes på 160 grader i 45 minutter - 1 time. Kaken er ferdig når du dunker borti formen og kaken så vidt rører på seg, omtrent som gelé.

Avkjøles helt.

Så kan du lage sjokolademoussen:

  • 5 dl fløte
  • 300g sjokolade
  • 2 plater gelatin
Legg gelatinen til bløt i kaldt vann.
 
Varm opp 2,5 dl fløte til det nesten når kokepunktet, ha i gelatinen som du har klemt vannet ut av. Rør til alt er oppløst.

 
 Ha fløteblandingen over sjokoladen. La det stå ett par minutter før du rører det jevnt. Avkjøl.


Når alt er avkjølt er det på tide å gjøre ferdig kaken.

Pisk de resterende 2,5 dl med fløte til krem


og bland med sjokoladeblandingen. Ta kaken ut av formen og over på et fat.


Fordel sjokolademoussen over og rundt kaken, la litt være igjen. Sett kaken kaldt igjen  i ca 20-30 minutter. (det er helt greit at kaken ser litt "kræsja" ut på dette stadiet :) )



Ta kaken ut og stryk moussen glatt med en kakespatel, tilsett mer mousse om nødvendig.


 Pynt etter ønske, men gjerne noe som gjenspeiler ingrediensene.







 Så kan du endelig nyte denne deilige, overdådige kaken. :)

6 kommentarer:

  1. kaken ser fantatsisk god ut:) må nok prøve å lage den:) Jeg lurer på hva slags sjokolade du bruker?

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :)
      Jeg bruker vanligvis Callebaut 54%, men du kan bruke vanlig kokesjokolade. Det er godt med mørk sjokolade, men jeg synes 70% kan bli litt voldsomt.

      Slett
  2. Hvilken str. hadde du på kakeformen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei, jeg har brukt 23 cm form her :)

      Slett
  3. Hvordan lager du bringebær pureèn?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Hilde
      Jeg kjøper vanligvis pureen som den er, men du kan lage den selv ved å kjøre bringebær i en hurtigmikser og så sile den av. Frosne (men tinte) bringebær er fint til dette. :)

      Slett