Etiketter

torsdag 6. september 2012

Marengs rullekake





Hei

Nå nærmer det seg helg igjen, det er alltid deilig. For min del har det vært en veldig hektisk uke siden jeg er involvert i Kavliprisen som ble delt ut i Oslo på tirsdag, så nå gleder jeg meg til noen rolige dager med baking og kos.

Denne rullekaken som jeg deler med dere i dag er super enkel å lage. Selve kaken er laget av marengs som er stekt til den begynner å bli brun, men ikke hard. Dette er en lett og deilig kake.

Til marengsen trenger du dette:

  • 4 eggehviter
  • 200g sukker
  • 1 ts vaniljeessens
  • 2 ts maizena
  • 1 ts eddik 


Pisk eggehvitene til de begynner å ligne hvitt skum.


Tilsett sukkeret i tre omganger og pisk til det er helt oppløst mellom hver gang.


Ha så i vaniljen, maizena og eddik.



Spre den ferdigpiskede marengsen ut på et bakepapir (om du har en rullekakeform så benytt gjerne denne). Du kan godt tegne opp en avlang firkant på baksiden av bakepapiret som du bruker som mal. Pass på at du får et jevnt lag som er 2-3 cm tykt, dersom laget er for tynt vil det ikke holde formen når det er ferdig stekt.

Stekes på 180 grader i ca 15 minutter.






Snu marengsbunnen over på et bakepapir og fjern papiret  som bunnen har setkt på.

 Rull det til en stram rull og avkjøl helt.




Som fyll har jeg valgt lemoncurd, bær og pisket krem. Oppskrift på lemoncurd finner du her.

Stryk et lag med lemoncurd over bunnen.





Dryss med friske bær.

Mmm..... Jeg elsker bær!

 
Bre så et lag pisket krem over.
Pass på å holde den ene enden fri for fyll.

Rull så kaken opp med bakepapiret som hjelp.



Litt sjokolade, selvfølgelig.


 Og en titt inni :)













4 kommentarer:

  1. Hei!
    Jeg så oppskriften i et Vg fra 24/5. Der står det at du skal ha 2 ts maisenna og 1 ts hvit eddik i også. Trenger man ikke det? Det sto sitronkrem i avisen og der var 2 egge (betyr det hele egg?) 2 eggeplommer eller er det ment plommene som ble igjen fra kakebunnen? Tenkte jeg skulle prøve denne til syklubben i morgen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei,

      Det er ikke helt nødvendig med maizena og eddik, men jeg synes konsistensen blir bedre.
      I sitronkremen skal det være 2 hele egg og 2 eggeplommer. Se gjerne opskriften på lemoncurd her på bloggen.

      Så gøy at du vil lage denne kaken, håper den faller i smak :)

      Slett
  2. Hei. Jeg laget denne i dag :-)
    Den var rask å lage og det smakte utrolig godt!!!!!!

    SvarSlett