Etiketter

tirsdag 4. september 2012

Gulrotkake





Dagens innlegg er gulrot kake, en deilig klassiker.

I denne oppskriften har jeg valgt å bruke smør, selv om olje helt klart er det vanligste i en gulrotkake, om du ønsker smørsmaken, men samtidig vil ha saftigheten fra oljen kan du bruke 50/50 av smør og olje.

Ingrediensene er:


  • 175g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 175g sukker
  • 175g mykt smør
  • 3 egg
  • 125g revet gulrot
  • 50g hakkede valnøtter
Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør det til det er lyst og luftig.

Tilsett ett og ett egg, skrap ned kantene av bollen mellom hver gang.

Ha i mel, bakepulver og kanel.

Tilsett gulrot

Og til sist valnøttene.

Has i passende former, enten små kakeformer som meg, eller en brødform ev. en liten rund kakeform.

Stekes på 180 grader i 20-25 min for små former og 40-45 for stor form. Sjekk med en kaketester for å se at ingen røre henger igjen.




Til kremostglasuren har jeg brukt:

  • 100g kremost
  • 100g melis
  • 1 ts vaniljeessens
  • 1 ts sitronsaft.
Rør alt sammen til en jevn glasur.

Dette er en rask og enkel kake å lage og veldig saftig.

Pyntet med litt blåbær siden det er sesong for det nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar