Etiketter

onsdag 21. mars 2012

Sitronmousse

i mini format




Jeg liker veldig godt desserter o.l. i små størrelser for da kan jeg smake på flere forskjellige på én gang. Sånn er det når man har beslutningsvegring, da blir det "Ja takk, begge deler". Disse mini-moussene kan selvfølgelig lages i en større form, men da bør du kanskje oppjustere mengden litt.

Jeg starter med å lage det som skal være bunnen, nemlig en joconde, og til den trenger du

  • 25g melis
  • 25g mandelmel
  • 20g mel
  • 1 egg
  • 5g smeltet smør
  • 1 eggehvite
  • 1 ts sukker
Bland mandelmel og melis og pisk inn egget til du får en lys og luftig røre.

Vend inn mel og smeltet smør.

Pisk eggehviten til hvitt skum, ha i sukkeret og fortsett å piske til du får en blank og relativt stiv marengs.

Vend så marengsen inn i den andre røren.

Smør røren relativt tynt ut på et bakepapir og stek på 220 grader i ca 8 minutter.

 Mens joconde-bunnen står til avkjøling kan du begynne med selve moussen.

Til den må du ha:
  • 3/4 plate gelatin
  • 5g sukker
  • 1/4 dl sitronsaft 
  • zest av 1/2 sitron
  • 10g sukker
  • 1/2 eggehvite
  • 87,5 ml fløte
  • 30g sukker
Legg gelatinen til bløt i kaldt vann. Varm opp sitronjuice og zesten og 5g sukker til sukkeret er oppløst, tilsett den bløte, myke gelatinen som du ha klemt ut vannet av og smelt forsiktig.

 Pisk den halve eggehviten med 10g sukker til en marengs.

Pisk fløten og 30g sukker til myk krem, ikke stivpisk.

Vend inn juice og gelatinblandingen i kremen.

 Vend så inn marengsen.

Når alt er blandet har du moussen over i en sprøytepose og sprøyter formene nesten fulle.

Ta en rund utstikker som er på samme størrelse som formene du har brukt og stikk ut bunner av joconden. Disse presses lett ned på moussen. Sett formen i fryseren i minimum 2 timer.

Ta formen ut av fryseren og press moussen forsiktig ut av formen, om du vil kan du pensle mini-moussene med litt gelé.


Disse er kjempe friske og deilige og siden de er så små av størrelse så tiner de også ganske fort.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar