Etiketter

fredag 16. mars 2012

Snickers konfekt


I dag har jeg en skikkelig "treat" til dere

Disse snickerskonfektene er bare himmelske. De er basert på en snickerskake og det tar litt tid å lage siden det er flere komponenter her, men disse er virkelig, virkelig verdt det!



Konfekten består av tre deler, en bunn og to typer fyll. Vi starter med bunnen og til den må du ha;

  • 1 eggehvite
  • 15g sukker
  • 20g salte peanøtter
  • 20g Ritz kjeks (eller sombreros eller Rice Krispies e.l.)
  • 25g melis




Pisk eggehviten til hvitt skum, øk hastigheten på vispen og ha i sukkeret i to omganger. Pisk til du har blank, myk marengs. Prøv å ikke piske for mye så den blir tørr.

Vend inn peanøtter, kjeks og melis.

Spre blandingen på et bakepapir eller i en firkantet kakeform og stek på 170 grader i 15-20 minutter. Ta den ut av ovnen og avkjøl.

I mellomtiden begynner vi på sjokolademoussen.
Til den trenger du;

  • 75g mørk sjokolade
  • 37,5g smør
  • 1/4 dl sterk kaffe
  • 1/2 plate gelatin
  • 1 eggeplomme
  • 1 eggehvite
  • 25g sukker
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann.

Smelt smøret på svak varme og tilsett sjokoladen, ev. smelt det i et vannbad.

Ha det over i en bolle og visp inn eggeplommen.
 
Ha kaffen i en kjele og tilsett den bløte gelatinen med vannet klemt ut. Varm forsiktig til gelatinen er smeltet.
 Tilsett kaffe/gelatinen i sjokoladeblandingen og bland godt.


Pisk eggehvite og sukker til marengs og vend inn i sjokoladeblandingen.

Ha blandingen over i en sprøytepose og sprøyt opp litt mer enn halvfullt i formene.

 Har du ikke slike silikonformer kan du selvfølgelig bruke små aluminiumsfolie former.

Sett formen i fryseren mens du går i gang med neste del...

... karamellen

En skikkelig god karamell! Her trenger du følgende;

  • 35g sukker
  • 62,5 ml fløte
  • 75g melkesjokolade
  • 10g smør

Ha sukker og en spiseskje vann i en kjele og kok opp til du får en gyllen karamell.
 Pass på å fjerne ev. sukker fra siden av kjelen med en våt pensel.


Tilsett fløten (nå kommer det til å boble kraftig) og la det koke til alle harde klumper er oppløst.

Ha i sjokoladen...

... og til sist smøret

Ta det hele av varmen og la det avkjøle en stund.

Nå er det på tide å hente formen ut fra fryseren.
Fyll opp den resterende plassen i formene med karamellen. Bruk en rund utstikker som er like stor som formene og stikk ut rundinger fra marengsbunnen som nå er avkjølt. Dette kommer til å bli bunnen på konfekten og legges på karamellen som et "lokk" før alt settes tilbake i fryseren i minimum 2 timer.

Når konfekten er frosset kan du ta ut formen fra fryseren og konfekten ut av formene. Sett de på en rist med bakepapir under og smelt 200g melkesjokolade i et vannbad. Dekk alle konfektbitene med den smeltede sjokoladen og sett det så inn i kjøleskapet for å stivne.

Etter en times tid er de klare til å serveres. Siden konfektbitene er såpass små så tines de ganske raskt.

Nå er det på tide å nyyyyte.

En litt omfattende prosess, men virkelig verdt det!

2 kommentarer:

  1. kan gelatinen sløyfes?
    fin blogg med gode oppskifter!:):)

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei.
      Gelatinen kan utelates, men du vil da få en litt mer ustabil miks. I akkurat denne oppskriften vil ikke det være noe stort problem.
      Dersom du ønsker å bruke noe annet kan du prøve agar- agar som skal fungere på samme måte, men er ikke helt sikker på hvor mye du trenger isåfall :)

      Slett