Etiketter

tirsdag 24. januar 2012

Sjokolade fondant

Dette må vel sies å være en av mine favoritt desserter. Veldig enkel, men ååh så godt.







  • 100g mørk sjokolade- hakket
  • 100g smør
  • 100g sukker
  • 2 egg og 2 eggeplommer
  • 100g mel
Ha sjokolade og smør i en kjele og smelt over lav varme, viktig at det er lav varme her så sjokoladen ikke brenner seg. Avkjøl.
Pisk eggene med sukkeret til lys og luftig eggedosis. Vend inn sjokoladeblandingen. Med en slikkepott vendes så melet inn.
Smør formene, ev. ha litt kakao i også om du bruker metallformer.

Stekes på 180 grader i ca. 10 min. Kakene er klare når de har dannet en skorpe og så vidt begynner å gi etter i kantene. Ta de ut og la de avkjøle ett par minutter før du forsiktig hvelver de ut av formen.

Disse er nydelige som de er, men blir løftet ett hakk ekstra med en kule iskrem til.

2 kommentarer:

  1. Fin oppskrift, men du kunne skrevet hvor mange sjokolade fondanter det var

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      Den skal gi 6 fondanter, men jeg ender alltid opp med 8. Kommer litt an på størrelsen på formen som du bruker.

      Slett