Etiketter

fredag 14. mars 2014

Kanelbolle-scones




Kanelboller er én av disse tingene som vekker minner om late dager på hytta. Jeg elsker lukten av det og ikke minst smaken av det.
Når man da er som meg og ikke kan spise originalen så må man av og til finne alternativer. Derfor fikk jeg lyst til å lage en scones variant av denne klassikeren. Fordelen med scones er at de er veldig raske å lage og du kan ha disse klare til frokost i løpet av en halv time.




For å lage disse så trenger du følgende:


  • 225g mel
  • 50g smør
  • 1dl melk
  • 1 egg
  • 2ts bakepulver
  • 50 g pecannøtter
Ha mel, bakepulver og smør i en kjøkkenmaskin eller foodprosessor og kjør det til du får fine smuler.

Tilsett egg og melk og bland det til deigen akkurat holder sammen.

Tilsett hakkede pecannøtter og bland det raskt inn.

Ha deigen ut på kjøkkenbenken og kjevle den til en rektangel.

Dryss med sukker og kanel og rull deigen opp. Skjær opp i like store stykker og sett på et stekebrett.

Bakes på 180 grader i ca 10-12 minutter.


Om du vil kan du lage en melisglasur med 100g melis og ett par spiseskjeer kaffe som du har over. Jeghar drysset med litt sjokoladestrø også.



For meg er dette en perfekt start på dagen en lørdag eller søndag, spesielt med kopp god kaffe til!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar