Dette er en av de enkleste sjokoladepuddingene jeg har laget. Den må ikke forveksles med tradisjonell sjokoladepudding som er litt mer som gele i konsistensen. Denne puddingen er myk og god og best av alt, ikke altfor syndig :)
Jeg tar utgangspunkt i konditorkrem som er en vaniljekrem tyknet med maizena.
- 5 eggeplommer
- 100g sukker
- 1/2 l melk
- 60g maizena
- 35g smør
Kok opp 2/3 av melken.
Ha resten av ingrediensene bortsett fra smøret i en bolle og rør det godt sammen. Tilsett den varme melken og ha alt over i kjelen igjen. Kokopp under konstant omrøring til du får en tykk saus.
Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.
Ha alt over i en ren bolle og dekk med plastfolie. La avkjøle.
Jeg ønsket litt flere konsistenser, så har valgt å ha med en kjeksbunn.
- 100g kjeks (digestiv e.l.)
- 20g smør
- 100g sjokolade
Fordel sjokoladekremen over kjeksbunnen og sett det hele kaldt en times tid.
Når puddingen er klar til servering piskes ca 2dl fløte opp med 1 ss sukker til lett krem. Fordel dette på toppen av puddingen.
Jeg synes den piskede kremen gjør seg veldig godt til, spesielt fordi den ikke er så søt.
Om du ønsker å gjøre denne litt sunnere kan du erstatte sukkeret med sukrin e.l. og sjokoladen med sukkerfri variant. Bunnen kan lages med mandelmel og litt sjokoladeproteinpulver.
Jeg fikk lyst til å prøve flere varianter og holdt av en liten del krem som jeg blandet med en godt moden banan. Dermed ble det en sjokolade/ bananpudding. Sjokolade og banan er jo så god kombinasjon!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar