Etiketter

onsdag 3. juli 2013

Vanilje fudge



Jeg er stadig på leting etter den perfekte fudgeoppskrift.
Denne er veldig god på smak og fin og myk i konsistensen. Den er kanskje litt myk, men holder formen fint etter at den har blitt kuttet opp.

Ingredienser:

  • 450g sukker
  • 4dl fløte
  • 50g smør
  • 1ss glukose (eller lys sirup)
  • 1ts vaniljesukker eller essens

Ha alt bortsett fra vaniljen i en kjele og kok opp til 116 grader. Rør om av og til.


Ta kjelen av varmen og la den stå til den når 110 grader.


Ha i vaniljen og begynn å røre massen. Massen skal røres til den er matt, tykk og maks 60 grader.

 
Dette tar litt tid og krever litt jobb, men er veldig viktig for å oppnå riktig konsistens.


Ha alt over i en form og la det stå over natten.
Ikke sett fudgen i kjøleskap, det vil ødelegge den.


Skjær opp i passende stykker.









4 kommentarer:

  1. Hvor mange ca. Blir det? :) Hvordan måler du temperaturen underveis? :)

    SvarSlett
  2. Jeg får ca. 25 stk. For å måle temperaturen bruker jeg et digitalt termometer, dette får du kjøpt bl.a. hos Clas Ohlson. Dette er absolutt verdt å ha på kjøkkenet og er helt uvurderlig for meg :)

    SvarSlett
  3. Hei. Hvor lang holdbarhet er det på disse?
    Hilsen Sunniva

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei
      2 uker, uten problemer, kan helt sikkert holde seg lenger også om de oppbevares mørkt og svalt :)

      Slett