Jeg er stadig på leting etter den perfekte fudgeoppskrift.
Denne er veldig god på smak og fin og myk i konsistensen. Den er kanskje litt myk, men holder formen fint etter at den har blitt kuttet opp.
Ingredienser:
- 450g sukker
- 4dl fløte
- 50g smør
- 1ss glukose (eller lys sirup)
- 1ts vaniljesukker eller essens
Ha alt bortsett fra vaniljen i en kjele og kok opp til 116 grader. Rør om av og til.
Ta kjelen av varmen og la den stå til den når 110 grader.
Ha i vaniljen og begynn å røre massen. Massen skal røres til den er matt, tykk og maks 60 grader.
Dette tar litt tid og krever litt jobb, men er veldig viktig for å oppnå riktig konsistens.
Ha alt over i en form og la det stå over natten.
Ikke sett fudgen i kjøleskap, det vil ødelegge den.
Skjær opp i passende stykker.
Hvor mange ca. Blir det? :) Hvordan måler du temperaturen underveis? :)
SvarSlettJeg får ca. 25 stk. For å måle temperaturen bruker jeg et digitalt termometer, dette får du kjøpt bl.a. hos Clas Ohlson. Dette er absolutt verdt å ha på kjøkkenet og er helt uvurderlig for meg :)
SvarSlettHei. Hvor lang holdbarhet er det på disse?
SvarSlettHilsen Sunniva
Hei
Slett2 uker, uten problemer, kan helt sikkert holde seg lenger også om de oppbevares mørkt og svalt :)