Etiketter

tirsdag 9. juli 2013

Snickers- hjemmelaget





Sommeren er til for late dager og nye utfordringer. Nå som man kanskje har litt ekstra tid kan det jo være en ypperlig anledning til å lage noe litt utenom det vanlige. Hva med deilig hjemmelaget snickers?



Dette er ikke helt som snickersen du får kjøpt, jeg har nemlig valgt å bruke fransk nougat istedenfor den amerikanske luftige varianten. (om noen har en oppskrift på den amerikanske varianten tar jeg det gjerne imot). Fransk nougat er litt seigere og minner mer om tradisjonell fløtekaramell i konsistensen.

Nougat:

  • 1 eggehvite
  • 100g glukose
  • 117g honning
  • 250g sukker
  • 0,8dl vann
  • 50g peanøttsmør
  • 200g peanøtter

Kok opp honningen til 128 grader og sett til side.


Kok sukker, glukose og vann til 145 grader. (om du ønsker en mykere konsistens velger du en lavere temperatur, men ikke lavere enn 116 grader)


Pisk eggehvitene til hvitt skum og tilsett først honningen så det varme sukkeret i en tynn stråle mens du visper.


Tilsett peanøttsmør.

Pisk til det når romtemperatur.


Ha alt over i en firkantet form kledd med bakepapir og penslet med fett.


Dryss peanøtter over.

Karamell:

  • 250g sukker
  • 1,4dl fløte
  • 50g smør.


Kok opp sukkeret med ett par ss vann til gylden karamell, pass på så det ikke brenner seg.
Pensle ned sidene av kjelen med en våt pensel underveis slik at det ikke sitter noe sukker på sidene.


Hell så i fløten og la det koke til all karamellen har smeltet (den stivner litt nemlig i det fløten helles i).


Ta kjelen av varmen og rør inn smøret.

Hell over nougaten i formen.

La alt stå minimum over natten, gjerne ett par dager (med plast over) i romtemperatur.

Snu formen opp-ned, ta av bakepapiret og snu nougaten riktig vei igjen. Det enkleste er å bruke et pizzahjul til å skjære opp biter med, for nougaten klistrer seg fast i vanlige kniver.

Temperer litt sjokolade og dypp bitene i det.








 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar