Etiketter

tirsdag 24. juli 2012

Berlinerboller



...eller, siden disse er ganske små, doughnutholes.



Fritert gjerbakst fyllt med bringebær eller sjokolade. nam, nam, nam....!

Til dette trenger du:

  • 30g gjær
  • 60g smør
  • 2,5 dl melk
  • 55g sukker
  • 2 egg
  • 560g mel

Ha smør og melk i en kjele og la det avkjøle til ca. 37 grader før du rører ut gjæren i dette(MÅ ikke være for varmt, opp til 40 grader går greit).

Bland dette med sukker og egg.

Ha mel i en bolle, tilsett det våte og kna til du har en jevn fin deig.

Sett den til heving i ca 40 min.

Nå kan du velge mellom to fremgangsmåter, enten;
rull ut deigpølser og kutt opp i like store biter (ca 2 ss) og trill till boller
eller;
Kjevle ut deigen til ca 2,5 cm tykk og stikk ut små rundinger.

La deigen etterheve ca 1 time.

Varm olje (raps eller solsikke fungerer fint) til 180 grader og friter tre-fire boller av gangen i ca 4-5 minutter avhengig av størrelsen. Bollene skal bli gylne, men unngå å få dem altfor mørke. La de renne av på tørkepapir.
Etter at bollene har rent av seg rulles de i en bolle med sukker og kanel.


Lag et lite snitt til litt lenger enn halveisinn i bollen for å lage litt rom og sprøyt så bollene med bringebærsyltetøy eller sjokoladeganache (for sjokoladeganache kan dere se på det forrige innlegget).






Spises helst samme dag og deles med alle glade mennesker som kommer forbi :)

1 kommentar:

  1. Anbefales på det sterkeste som en godbit til kaffen når man er på skjæret og plukker skjell eller i skogen på sopptur.

    Daddy

    SvarSlett