Etiketter

søndag 14. mai 2017

17.mai kake


Nå er 17. mai rett rundt hjørnet og det florerer av oppskrifter på kaker til denstore dagen. Jeg har hevet meg på og har laget en såkalt nakenkake som virkelig tar seg flott ut på festbordet.For å gjøresmaken litt mer spennende har jeg valgt å ha frysetørket bringebær i kakerøren, det er ikke nødvendig, men jeg synes det gjør kaken litt mer spennende. Jeg er også veldig glad i Kvæfjordkake og har hentet inspirasjon til det øverste laget derfra.
For å få en fin nakenkake må alle lagene være like store og ha den karakteristiske brune stekekanten. Smør kremen kan med fordel tas på i ett par omganger om det er vanskelig å få det jevnt, den er nemlig mye lettere å jobbe med om lagene har fått stivne først.


Til kaken trenger du:

  • 300g smør
  • 300g sukker
  • 300g mel
  • 2ts bakepulver
  • 3 egg+ 2 eggeplommer
  • 4-6ss melk
  • 2ts vaniljepulver/sukker e.l.
  • 3ss frysetørkede bringebær

  • 2 eggehviter
  • 100g sukker

Rør smør og sukker lyst og luftig

 
Tilsett ett og ett egg og rør det jevnt

Ha i mel, bakepulver og vanilje


Rør inn melken og vend til sist inn bringebærene


fordel røren i 3 like store former

For å lage marengsen piskes 2 eggehviter til skum, tilsett sukkeret så i tp omganger og pisk til du har stive topper som ikke faller sammen når du løfter vispen.


Fordel marengsen over 1 av kakelagene.

Kanene stekes på 160 grader i ca 30 minutter, for den med marengs må du legge på ca 15 minutter. Test med en pinne for å se om kaken er ferdig. Om den kommer ut ren etter at du har stukket den inn i kaken så er den ferdig.

Til glasur har jeg valgt en kremost-smørkrem. Ha 300g melis, 50g mykt smør og 125g kremost i en bolle og rør det jevnt.Fordel 1/3 over den ene kakebunnen


Ha på ett par ss med lemoncurd og legg på neste kakelag. Gjenta og legg til sist på kakebunnen med marengs.
Fordel det som er igjen av glasuren rundt kaken.
La gjerne kaken avkjøle helt før du fortsetter.

Om du trenger mer glasur kan du lage en enkel smørkrem på 125g melis, 40g mykt smør og 1-2ss melk. Røres jevnt.
Kaken skal ha et jevnt lag med smørkrem rundt kanten, men kakebunnene skal fortsatt være synlige. For å få bærene til å sitte har jeg litt smørkrem her og der på marengsen.

Så er det bare å dekke kaken med deilige bær i rødt og blått og noen oppdelte hvite pikekyss.
 Jeg er veldig glad i å pynte med bær, det får alt til å se så friskt ut.

Kaken kan være en utfordring å skjære opp, men det er sånn det skal være med denne type kaker. Det kan uansett være lurt å ikke ha et kakefat som er stort nok til å fange opp litt pynt :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar