Etiketter

tirsdag 7. oktober 2014

Ostekake med sjokoladebunn og karamelltopping



Ostekake er alltid en vinner hos meg og det finnes uendelige varianter å velge mellom. Jeg har blitt veldig glad i kombinasjonen av browniebunn og ostekake. For å få denne enda litt mer spennende har jeg toppet den med karamell, pralin og salte peanøtter. En liten kaloribombe nå som høsten og kulden kommer krypende.



Denne oppskriften er passer til en kakeform på 23cm. Jeg har valgt å bruke papirform, men uansett kan det være lurt å dekke innsiden av formen med smurt bakepapir slik at kaken er lettere å få ut igjen.

Ingredienser:


  • 150g sjokolade
  • 150g smør
  • 165g melis
  • 2egg
  • 75g mel
 
  •  300g kremost
  • 100g melis
  • 2egg
  • 1 ts vaniljeessens
  • 100g sukker
  • 1dl fløte
  • 150g Nutella, Nugatti e.l.
  • 100g salte peanøtter
 
Smelt sjokolade og smør over lav varme.

Rør inn ett og ett egg

Sikt inn mel og melis.

Fordel røren i kakeformen.

Rør sammen kremost, melis og egg til en glatt røre.

Hell over sjokladerøren i kakeformen.

Stekes på 170 grader i ca 35-40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig ved å dunke på kakeformen, om den så vidt skjelver, som gelee, så er den klar, hvis ikke, gi den 5 minutter til.

Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøle.


Kok opp sukker med 2 ss vann til du får en dyp gylden karamellfarge.
 
Pass på å ikke røre i kjelen underveis, da risikerer du at sukkeret krystalliserer seg.


Hell i fløten og la det koke til en jevn saus, ca 3-5 minutter.

La karamellen avkjøle litt før du heller den over kaken.



La karamellen avkjøle helt før du dekker med Nutella. Det kan være enklere å fordele Nutellaen om du har den over i en sprøytepose.


Dryss til sist over med hakkede, salte peanøtter.



 Man kan godt kalle kaken for snickers-inspirert, men det er ikke til å komme bort i fra at sjokolade, karamell og salte peanøtter er en fantastisk kombinasjon!  :)



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar