Etiketter

torsdag 25. september 2014

Eple trifle



Trifle er en engelsk dessert som består av ett lag kakebunn, ett lag frukt/bær, ett lag gele og vaniljekrem. Denne desserten er litt anderledes, men med samme utgangspunkt.
Jeg har gått for en eplekompott istedenfor gele og valgt en mascarponekrem istedenfor vanlig vaniljekrem.



Trifle betyr jo enkelt, og dette er virkelig en enkel dessert å sette sammen.

Her trenger du til 6 porsjoner:

  • 6-7 epler
  • 50g smør
  • 50g brunt sukker
  • 2ss melis
  • kakebunn
  • 200g Mascarpone
  • 1 dl kremfløte
  • 1/2ts vaniljefrø (1ts vaniljesukker)

 
Skjær opp kakebunnen i passende biter og legg de ett lag i bunnen av en dessertskål. Du kan gjerne velge en kake med litt smak, krydderkake er sikkert kjempegodt, jeg gikk for en sitronkake.


Skrell eplene og skjær dem i biter.

 
Smelt smør og sukker i en stekepanne.


Tilsett eplene og stek til de er møre på medium varme


Fordel eplene over kakebunnene.


Skrap ut frøene av vaniljestangen og ha de sammen med Mascarponen og fløten og pisk det hele til en jevn krem.
 



Fordel kremen over eplene i dessertskålene.

Pynt gjerne med ett par epleskiver.
 
Super enkelt og godt.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar