Etiketter

tirsdag 15. mai 2012

17. mai kake med sjokolade



Hei, hei.
Nå er det bare to dager igjen til 17. mai og dersom du enda ikke har bestemt deg for hva du skal bake kommer det et forslag her. I dag viser jeg dere hvordan jeg baker kake til 17. mai.



Det vanligste er jo bløtkaker i alle variasjoner, men jeg ville gjøre det litt annerledes og som den sjokoladeelskeren jeg er så måtte det jo bli sjokoladekake. Jeg har allikevel valgt å gå for en helhvit glasur for å få det riktige uttrykket.

Til kaken trenger du følgende:
  • 200g sjokolade- mørk, men ikke altfor høy kakaoprosent
  • 100g smør
  • 200g brunt sukker
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 1dl fløte
  • 200g mel
  • 2 store egg
  • 5 ss kakao


Ha sjokolade, smør og sukker i en kjele. Tilsett 1 dl varmt vann og varm opp på middels varme til alt er smeltet.


Ha blandingen over i en bolle.


Bland eggene med yoghurten og fløten og ha det i sjokoladeblandingen.


Sikt i mel og kakao og vend det inn.


Fordel røren i to små former eller en 23 cm springform.

Stekes på 180 grader i ca 30-50 minutter avhengig av om du har to eller én form.

Når du kan stikke en spiss gjenstand inn i kaken og ta den ut igjen uten at noe henger ved er kaken ferdig.

Ta den ut og avkjøl.

Som du kanskje har lagt merke til så er det ikke noe bakepulver i denne kaken, det gjør at den blir nesten litt konfektaktig, ordentlig deilig.


Som fyll har jeg gått for en kremostvariant. Jeg har helt forelsket meg i Philadelphia kremosten med melkesjokolade, men om du ikke får tak i denne kan du bruke vanlig kremost og tilsette 50g smeltet sjokolade i tillegg.
  • 100g kremost med melkesjokolade
  • 100g melis
  • 1ss mykt smør


Rør alle ingrediensene sammen til du har en myk jevn blanding.




Ta så fram den ene bunnen og fordel fyllet over.


Topp med den andre bunnen.
Om du ønsker å sette en ekstra spiss på fyllet kan du tilsette ett par spiseskjeer med musserende vin og 1-2 ts cognac.

Til denne kaken ønsket jeg en skikkelig hvit glasur. Du kan selvfølgelig bruke vanlig pisket krem om du vil, men krem er jo, vel, kremhvitt. Noe av det hviteste som finnes er pisket eggehvite så denne gangen har jeg prøvd meg på en glasur fra Passion 4 baking

Jeg var i utgangspunktet litt skeptisk til denne glasuren, tenkte at det ville bli litt klissete, men den gir uten tvil det resultatet jeg var ute etter :)
  • 2 eggehviter
  • 170g sukker
  • 1 dl glukose (fås kjøpt hos Select flavour, eller på apoteket), bruk ev. lys sirup
  • 2 ss vann
  • 1 ts sitronjuice
  • 1 ts vaniljeessens
Ha alle ingrediensene bortsett fra vaniljen i en stor bolle (ikke plast) og plasser den over en kjele med småkokende vann. Bruk en håndmikser og miks i vei i ca 10. minutter. Når marengsen har fått stort volum og begynner å bli stiv er den klar, tilsett vaniljen. Når du løfter miksern opp fra bollen skal "toppene" stå nesten rett opp.

Så er det bare å begynne å dekke kaken. Jeg begynner alltid med sidene først og sørger for at de er helt dekket før jeg går over toppen. Ha så resten av glasuren i en sprøytepose med stjernetyll.


Så er det bare å dekorere i vei, litt blåbær og bringebær, kanskje du foretrekker jordbær så er det bare å bruke det.



Så er det bare å glede seg til folk tar et stykke og ser at det er en deilig bombe av en sjokoladekake inni :)

10 kommentarer:

  1. Jeg har nå en slik kake i kjøleskapet klar til å nytes om litt. Veldig spent :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig. Håper den falt i smak :)

      Slett
  2. Hvis man laget kun en kake i 23 cm springform, må man da skjære kaken i to for å få både topp og bunn?:) er det hva du har gjort?

    SvarSlett
    Svar
    1. Formene jeg har brukt her er 20cm. Du kan godt steke i en 23cm og dele kaken i to etter steking.
      Dette er en ganske kompakt kake så det er lettere å håndtere den om du fordeler den på 2 former, men det er absolutt mulig å kun bruke én kakeform også :)
      Lykke til :)

      Slett
  3. Da skal denne prøves til helga :)

    SvarSlett
  4. Louise Nygård4. mai 2013 kl. 21:37

    Er det mulig å lage denne kaka dagen før man skal spise den? :-) Altså å pynte den? :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er ikke noe problem :)

      Slett
  5. Ser helt nydelig ut :-)
    Men blir glasuren veldig søt ?
    Har du prøvd med fløte krem ?

    SvarSlett
    Svar
    1. Glasuren blir søt og du kan godt bruke pisket krem istedenfor. Grunnen til at jeg valgte denne glasuren var fordi jeg ville ha noe som ble kridt hvitt og som holdt formen da jeg sprøytet den opp.
      :)

      Slett
  6. Da har man prøvd denne i 23cm springform. Den blir veldig lav/tynn når man deler den i to, istede for å bruke to bunner. Fyllet inni blir også noe lite til denne størrelsen. Men det kan jo være godt at den er litt tynn, da den ser veldig mektig ut. Den skal pyntes med jordbær og glasur i morgen og jeg er spent på hvordan den smaker. Takk for forståelig oppskrift! :D

    SvarSlett