Etiketter

fredag 20. april 2012

Sjokolade peanøtt cupcakes


Endelig fredag, den beste dagen i uken etter min mening. Nå er det straks helg og tid for å kose seg, hva med noen deilige cupcakes til helgen?

 
I dag har jeg enda en liten cupcake til dere, denne gangen en sjokoladecupcake fylt med deilig peanøtt-smørkrem og toppet med sjokolade-smørkrem. Nam, nam, nam. Siden disse også er laget i miniformat er det fort gjort å spise maaaaange :)

Og dette er det du trenger:
  • 100g mel
  • 20g kakao
  • 140g sukker
  • 40g smør
  • 1,2 dl melk
  • 1 egg.
  • ett par dråper vaniljeessens
Sikt alt det tørre i en bolle.

Smelt smøret og bland det med melken, vaniljen og egget og pisk lett.

Ha melkeblandingen over i det tørre å rør det raskt sammen.

Fordel røren i klargjorte cupcakeformer og stek på 180 grader i 10-12 minutter.



For å lage glasuren har jeg brukt en vanlig smørkrem som jeg så har delt i to og  har smakstilsatt den ene med litt peanøttsmør og den andre med smeltet sjokolade.


  • 80g smør- mykt
  • 250g melis
  • 25g melk
  • 50g peanøttsmør 
  • 50g smeltet sjokolade
Ha smør, melis og halvparten av melken i en bolle og rør sammen. 

 Tilsett resten av melken til du får en smørbar, men likevel fast krem.
Del kremen i to boller og ha i peanøttsmør i den ene og smeltet sjokolade i den andre.

Med en melonkuler eller lignende graver du ut litt av midten av cupcakene og fyller opp med peanøtt-smørkrem.
Dekk så cupcakene med sjokolade-smørkremen.

Om du ønsker kan du gjøre som meg og bruke litt av peanøtt-smørkremen til å pynte med, eventuelt kan du bruke m-sjokolade, Rieces Pieces eller annet peanøtt basert.





    1 kommentar:

    1. Dette var jammen en lekker sak til kaffen, gleder meg allerede

      Daddy

      SvarSlett