Etiketter

tirsdag 21. mars 2017

Marengs


Store luftige marengs ser flott ut på kakebordet. I utlandet er disse å få tak i over alt, men her i Norge er vi nok mest kjent med pikekyss. Pikekyss er små tørre marengstopper, mens disse er mye større og deilige og seige inni.



Marengs består hovedsaklig av eggehviter og sukker og er veldig takknemlige å lage. Det går fort og ser veldig stilig ut.

Til denne oppskriften trenger du
  •  4 eggehviter
  • 225g sukker
  • 1ts eddik
  • 2ts maizena
 Visp eggehvitene til stive topper

 Tilsett sukkeret litt og litt mens du visper. Vend til sist inn eddik og maizena

 Jeg har valgt å gå for 3 smaksvarianter og fordeler derfor marengsen  i 3 boller først og gjør så klar smakene.

 Frysetørket bringebær og rød farge


 2ss lakrispulver og sort farge

 1-2ss peanøttsmør

Vend inn smakene og legg opp klatter med to spiseskjeer på en stekeplate.
Bakes på 120 grader i 30 minutter, sett ned varmen til 100 grader og bak videre i 30 minutter til.


 Dette er første gangen jeg prøver meg på denne type marengs og jeg var litt skeptisk til at de ville bli for søte, men det var de ikke.

 Den med peanøttsmør ble litt mer utflytende enn de andre fordi peanøttsmør er ganske flyende, men den var super deilig og god og seig inni.

 Bringebærvarianten ble veldig frisk og god og anbefales på det varmeste. Frysetørket bringebær gir veldig mye smak så man trenger ikke så mye.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar