Etiketter

torsdag 14. januar 2016

Sitron og bringebærfudge



Fudge.
Ganske enkelt å lage og veldig godt når man får den riktige konsistensen.
Fudge kan lages i utallige varianter, men dette er min nye favoritt. Sitron er jo kjempegodt sammen med søtt og denne oppskriften tar denne kombinasjonen til nye høyder. Jeg har tilsatt litt frysetørket bringebær, dette kan du utelate om du ikke finner det, men det er med på å gi en ekstra dybde i fudgen.







Jeg starter med å lage grunnoppskriften på fudge.

  • 450g sukker
  • 4dl fløte
  • 50g smør
  • 1 ss glukose (eller lys sirup)

Ha alt i en kjele og kok opp på medium varme til 116 grader. Rør av og til slik at det ikke brenner seg.

Når røren når 116 grader has den over i en bolle og avkjøles til 110 grader.


Ved 110 grader er det tid for å begynne å røre. Bruk helst en tresleiv da denne ikke blir varm og gjør at temperaturen synker fortere.

Rør kraftig til røren er nede i 60 grader, ca 10 minutter.

Tilsett en håndfull finhakkede frysetørkede bringebær, zesten fra 1 sitron og 1ss sitronjuice.

Bland alt godt og fordel fudgen i en form kledt med bakepapir.

La avkjøle i minimum 4 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar