Etiketter

torsdag 5. mars 2015

Sjokolade-malt marshmallows


Marshmallows er en morsom ting å lage. Myke, søte puter som kan smakssettes med det meste. Denne gangen har jeg gått for en sjokoladevariant. Det maltede melkepulveret gir ikke veldig kraftig smak, men mer et svakt hint av malt.
Disse passer nok veldig bra til å grilles over et bål neste gang du skal på tur :)



Det er ikke så mange forskjellige ingredienser som skal til, men de skal deles i tre grupper, gjør du dette fra begynnelsen blir det veldig enkelt å følge oppskriften.





Ingredienser:
  • 5ts gelatinpulver
  • 110g vann
  • 20g kakao
  • 65g maltet melkepulver
  • 75g varmt vann
  • 80g glukose (lys sirup)
  • 210g sukker
  • 80 g glukose
  •  0,5 dl vann
 
Ha gelatinpulver og 110g vann i en skål og la det svelle.


Bland sammen kakao, maltet melkepulver, 75g varmt vann og 80 g glukose.


Kok opp sukker, glukose og vann til 122 grader.

Bland gelatinblandingen med sjokoladeblandingen og visp sammen. Tilsett den varme sukkerlaken i en tynn stråle mens vispen går på medium hastighet.

Fortsett å vispe i ca 3 minutter og øk så til høy hastighet og visp til massen begynner å bli fast, ca 5 minutter.
 
Ha marshmallowsrøren over i en smurt form kledd med bakepapir og la den stå til den er helt avkjølt, gjerne natten over.

Så er det bare å skjære opp marshmallowsen i passende biter.
Jeg har vendt marshmallowsen i en blanding av melis og maizena for  at de ikke skal sitte fast i hverandre.









2 kommentarer:

  1. Hei!
    Disse ser kjempegode ut! Men hvor får man tak i maltet melkepulver..?
    Har bare funnet malt-ekstrakt, og det kan vel ikke erstatte melkepulveret?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Camilla
      Maltet melkepulver kan du bestille fra bl.a. iHerb.com

      Slett