Etiketter

tirsdag 17. mars 2015

Konfekt med marsipan og nougat


Jeg er i gang med produskjonen av hjemmelaget påskegodt. Det er ikke alltid så mye som skal til for å få til noe spennende og litt anderledes fra ferdigkjøpt. Her får du dessuten både marsipan og appelsin.



Dette er superenkel konfekt, som smaker skikkelig godt.
Her har jeg rett og slett gått for innkjøpt fyll for én gangs skyld. Jeg har valgt en marsipan med høyt innhold av mandler (og ingen aprikoskjerner) og en myk nougat, begge fra Odense.

Start med marsipanen og kjevle den ut til en firkant.
Skjær nougaten i biter og legg dem så vidt overlappende på marsipanen.

Dekk med et bakepapir og kjevle det jevnt og flatt.

Sett det i kjøleskapet til nougaten stivner.


Skjær så opp i biter som dyppes i temperert sjokolade.


Om du vil tilsette ekstra smak kan du selvfølgelig gjøre det. Jeg har tatt én del som jeg har fordelt revet appelsinskall over (for hva er vel mer påske enn appelsin og sjokolade).

Én annen del har jeg fordelt finhakkede hasselnøtter over.

Du kan også smakstilsette marsipanen før du kjevler den ut eller blande inn f.eks. tørket frukt.

Det går også an å tilsette smaker i pynten. Her har jeg brukt peanutbutterchips til å pynte én med og mintechips på en annen.

 Litt påskegodt :)


 Veldig enkelt og gjort på (nesten) et blunk.


1 kommentar: