Marshmallow fluff eller marshmallow cream er noe man kan få kjøpt i enkelte butikker og er brukt mye som ingrediens i amerikanske oppskrifter. Det er ikke alltid like lett å finne i butikken så heldigvis er det ganske enkelt å lage selv.
Du trenger følgende:
- 2 eggehviter
- 113g sukker
- 60g glukose (eller lys sirup)
- 0,5dl vann
- 2ts vaniljeessens
Start med å piske eggehvitene på medium hastighet til hvitt skum
Ha sukker, glukose og vann i en kjele og kok opp til det når 113 grader. Følg med for dette kan gå fort.
Ha ett par ss av sukkersirupen i i eggehviten mens maskinen går, tilsett så resten av sirupen i en tynn stråle mens du hele tiden pisker.
Så er det bare å piske til du har en tykk hvit masse. Den skal være relativt stiv, så ikke gi deg før du har fått en konsistens som holder formen når du forsøker å sprøyte den opp. Ha i vaniljeessensen helt til sist.
Dette kan brukes som glasur eller kakefyll eller blandes med andre spennende ting.
Nam!
SvarSlettDet er utrolig godt å blande Marshmellowfluff med Philadelphia naturell - brukes som dip til jordbær, smaker himmelsk!!
Det har jeg ikke hørt om før, må prøves :)
SlettHvor lenge er den holdbar?
SvarSlettDet er jeg ikke sikker på, men i og med at det stort sett er eggehvite og sukker så burde det holde ett par uker :)
SlettTakk for oppskriften! Har brukt fluffen i denne oppskriften. Total vannedannende ;) https://www.bakedbyanintrovert.com/snickers-brownies-recipe/
SvarSlett