Dagens innlegg er gulrot kake, en deilig klassiker.
I denne oppskriften har jeg valgt å bruke smør, selv om olje helt klart er det vanligste i en gulrotkake, om du ønsker smørsmaken, men samtidig vil ha saftigheten fra oljen kan du bruke 50/50 av smør og olje.
Ingrediensene er:
- 175g mel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 175g sukker
- 175g mykt smør
- 3 egg
- 125g revet gulrot
- 50g hakkede valnøtter
Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør det til det er lyst og luftig.
Tilsett ett og ett egg, skrap ned kantene av bollen mellom hver gang.
Ha i mel, bakepulver og kanel.
Tilsett gulrot
Og til sist valnøttene.
Has i passende former, enten små kakeformer som meg, eller en brødform ev. en liten rund kakeform.
Stekes på 180 grader i 20-25 min for små former og 40-45 for stor form. Sjekk med en kaketester for å se at ingen røre henger igjen.
Til kremostglasuren har jeg brukt:
- 100g kremost
- 100g melis
- 1 ts vaniljeessens
- 1 ts sitronsaft.
Dette er en rask og enkel kake å lage og veldig saftig.
Pyntet med litt blåbær siden det er sesong for det nå.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar