Etiketter

fredag 14. september 2012

Bringebær konfekt

http://farm9.staticflickr.com/8176/7980060406_2a9905b88a.jpg




Hei
Nå er det straks helg igjen! Det er ikke mye som er bedre enn fredag ettermiddag når jobb er overstått og du har en hel urørt helg foran deg. Så da er det tid for kos, hva med litt hjemmelaget konfekt?

For de av dere som følger denne bloggen fikk dere muligens tittelbildet i går, det var en liten glipp. Jeg har ikke blitt helt fortrolig med Flickr kontoen min ennå. :)

Dette er en veldig enkel konfekt oppskrift.
Du trenger:
  • ca 200- 300 g mørk sjokolade
  • 100g hvit sjokolade
  • 40g fløte
  • 10g bringebærpuree
  • ett par dråper rosa konditorfarge
  • Konfektformer e.l.
Det første som gjøres er å smelte sjokolade til konfektformene.




Sjokoladen has i en skål over et vannbad hvor kun dampen fra vannet treffer skålen, ikke selve vannet. Når ca. 1/3 av sjokoladen er smeltet tar jeg den av varmen og fortsetter å røre rundt til alt er smeltet. Dette er en "jukse" måte å temperere sjokolade på, det viktige er at sjokoladen ikke blir for varm.

Jeg vet ikke om dere kan se det, men den smeltede sjokoladen her er veldig tykk i konsistensen siden den bare så vidt er helt smeltet.

Ha sjokoladen i en sprøytepose og fyll opp formene. Sørg for at sjokoladen dekker helt opp til kanten. Snu så formen på hodet og dunk mot bordet noen ganger slik at overflødig sjokolade renner ut (dette er grunnen til at det er aluminiumsfolie under formen min).
Sett så formen i fryseren.


Del opp 100 g hvit sjokolade.


Varm opp 40 g fløte og 10 g bringebærpuree til kokepunktet.


Hell fløteblandingen over sjokoladen og la den stå ett par minutter før du rører det jevnt.

Pga bringebærpureen blir fargen litt kjip, så jeg tilsetter litt rosa konditorfarge.

La ganachen (for det er det det heter :)) stå til den har blitt avkjølt og tykk. Om du er utålmodig kan du sette den i kjøleskapet og røre rundt med jevne mellomrom i en 30-40 minutters tid.

Ta formen med konfektskallene ut av fryseren og ut av formen. Dette er MYE lettere om du har en hard plastikkform og ikke en silikonform.
Ha så ganachen i en sprøytepose og fyll opp konfektskallene.


Bringebær og Divine konfekt :)




1 kommentar:

  1. Flott blogg du har, og oppskriftene er lette å følge. Laget disse nå, i julegave til et par som har alt...

    God jul :)

    SvarSlett