Nå er det straks helg igjen! Det er ikke mye som er bedre enn fredag ettermiddag når jobb er overstått og du har en hel urørt helg foran deg. Så da er det tid for kos, hva med litt hjemmelaget konfekt?
For de av dere som følger denne bloggen fikk dere muligens tittelbildet i går, det var en liten glipp. Jeg har ikke blitt helt fortrolig med Flickr kontoen min ennå. :)
Dette er en veldig enkel konfekt oppskrift.
Du trenger:
- ca 200- 300 g mørk sjokolade
- 100g hvit sjokolade
- 40g fløte
- 10g bringebærpuree
- ett par dråper rosa konditorfarge
- Konfektformer e.l.
Jeg vet ikke om dere kan se det, men den smeltede sjokoladen her er veldig tykk i konsistensen siden den bare så vidt er helt smeltet.
Ha sjokoladen i en sprøytepose og fyll opp formene. Sørg for at sjokoladen dekker helt opp til kanten. Snu så formen på hodet og dunk mot bordet noen ganger slik at overflødig sjokolade renner ut (dette er grunnen til at det er aluminiumsfolie under formen min).
Sett så formen i fryseren.
Varm opp 40 g fløte og 10 g bringebærpuree til kokepunktet.
Hell fløteblandingen over sjokoladen og la den stå ett par minutter før du rører det jevnt.
Pga bringebærpureen blir fargen litt kjip, så jeg tilsetter litt rosa konditorfarge.
La ganachen (for det er det det heter :)) stå til den har blitt avkjølt og tykk. Om du er utålmodig kan du sette den i kjøleskapet og røre rundt med jevne mellomrom i en 30-40 minutters tid.
Ta formen med konfektskallene ut av fryseren og ut av formen. Dette er MYE lettere om du har en hard plastikkform og ikke en silikonform.
Ha så ganachen i en sprøytepose og fyll opp konfektskallene.
Flott blogg du har, og oppskriftene er lette å følge. Laget disse nå, i julegave til et par som har alt...
SvarSlettGod jul :)