Etiketter

torsdag 20. september 2012

Divine konfekt










Da jeg var på matbloggtreff på Mathallen fikk jeg en liten goodiebag fra Friends Fair Trade som skal åpne butikk der og i denne goodiebagen fant jeg Divine sjokolade. Tenkte derfor at det ville være gøy å lage noe med denne, så derfor blir det i dag "Divine konfekt".




Først må skallene til konfekten lages. Her følger samme fremgangsmåte som for bringebærkonfekten.


Smelt ca 200 g mørk sjokolade i vannbad uten at vannet er nær bollen.



Når ca 1/3 er smeltet tas bollen med sjokoladen i vekk fra vannbadet og røres til alt er smeltet, Forsøk å unngå å få for mye bobler/luft i sjokoladen


Mmm... Tykk varm smeltet sjokolade, noe av det beste jeg vet!


Fyll sjokoladen i en konfektform, bruk gjerne en sprøytepose til dette.
Snu formen på hodet og dunk ut overflødig sjokolade.


Ta 2 barer med Divine Butterscotch Milk Chocolate (90g) og del opp i mindre biter.
 
Varm opp 45g fløte til kokepunktet.
 
Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå ett par minutter før du rører det jevnt.
 
Fyll ganachen i en sprøytepose og fyll så opp konfektformene nesten til toppen.
 
Bruk det som er igjen av sjokoladen fra konfektskallene, varm opp om nødvendig, og ha over ganachen i konfektformene.
 
Ved hjelp av en metallskrape eller stekespade e.l. drar du av overflødig sjokolade slik at toppen blir helt flat. Settes så i fryseren ca 1 time.


Ta formen ut av fryseren og konfekten ut av formen.


Et Voilá, Divine sjokolade konfekt.



Og inni....



I neste innlegg kommer jeg med et tips om hva du kan bruke den overflødige sjokoladen til. Det blir jo alltid litt sjokolade igjen og man kan jo ikke kaste den!  :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar