Etiketter
Annet
(53)
Candy
(36)
Cupcakes
(19)
desserter
(35)
Grunnoppskrifter
(3)
Kaker
(69)
Kjeks og cookies
(42)
kokosboller
(8)
Konfekt
(34)
Kremer og sauser
(7)
Småkaker
(52)
torsdag 20. september 2012
Divine konfekt
Da jeg var på matbloggtreff på Mathallen fikk jeg en liten goodiebag fra Friends Fair Trade som skal åpne butikk der og i denne goodiebagen fant jeg Divine sjokolade. Tenkte derfor at det ville være gøy å lage noe med denne, så derfor blir det i dag "Divine konfekt".
Først må skallene til konfekten lages. Her følger samme fremgangsmåte som for bringebærkonfekten.
Smelt ca 200 g mørk sjokolade i vannbad uten at vannet er nær bollen.
Når ca 1/3 er smeltet tas bollen med sjokoladen i vekk fra vannbadet og røres til alt er smeltet, Forsøk å unngå å få for mye bobler/luft i sjokoladen
Mmm... Tykk varm smeltet sjokolade, noe av det beste jeg vet!
Fyll sjokoladen i en konfektform, bruk gjerne en sprøytepose til dette.
Snu formen på hodet og dunk ut overflødig sjokolade.
Ta 2 barer med Divine Butterscotch Milk Chocolate (90g) og del opp i mindre biter.
Varm opp 45g fløte til kokepunktet.
Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå ett par minutter før du rører det jevnt.
Fyll ganachen i en sprøytepose og fyll så opp konfektformene nesten til toppen.
Bruk det som er igjen av sjokoladen fra konfektskallene, varm opp om nødvendig, og ha over ganachen i konfektformene.
Ved hjelp av en metallskrape eller stekespade e.l. drar du av overflødig sjokolade slik at toppen blir helt flat. Settes så i fryseren ca 1 time.
Ta formen ut av fryseren og konfekten ut av formen.
Et Voilá, Divine sjokolade konfekt.
Og inni....
I neste innlegg kommer jeg med et tips om hva du kan bruke den overflødige sjokoladen til. Det blir jo alltid litt sjokolade igjen og man kan jo ikke kaste den! :)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar