Epler kan man gjøre så utrolig mye med, så det er nok godt mulig at det kommer noen epleoppskrifter til i løpet av høsten.
Da jeg var i Frankrike i sommer kom jeg over disse praktiske terteformene for miniterter. Jeg er jo veldig glad i alt som er smått og som kan spises i en eller to biter. Lag gjerne tertene i en stor form om du ikke har små former slik som meg.
Til disse trenger du:
- 100g smør
- 200g mel
- 50g melis
- 1ss maizena
- 1 egg
Tilsett egget og miks til du har en smidig deig, forsøk å ikke arbeide deigen mer enn nødvendig.
Pakk deigen inn i plast og avkjøl i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Mens deigen avkjøles skreller og kutter du et eple i små biter.
Bland 2 ss sukker og en ts kanel i en bolle.
Ha i eplebitene og dekk dem godt med sukkerblandingen.
Så er det tid for å lage strøssel.
Ha da
- 50g mel
- 1 ss brunt sukker og
- 1ss smør
og kjør det til du har fine smuler.
Ta den kalde deigen ut av kjøleskapet og kjevl den til den er ca 2 mm tynn. Siden det er maizena i
deigen vil den være myk og veldig lett å jobbe med.
Rull deigen løst opp på en kjevle og legg den så over terteformen.
Press ned deigen i formen og rull så over med en kjevle slik at du får jevne kanter.
Børst bort overflødig mel.
Ha i nok epler til å fylle formene.
Dekk så formene med strøsselblandingen.
Stekes på 180 grader i ca 15 minutter for små former og 30 min for en stor form.
En deilig smak av høst.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar