Etiketter

tirsdag 18. september 2012

Epleterte(r)






Epler kan man gjøre så utrolig mye med, så det er nok godt mulig at det kommer noen epleoppskrifter til i løpet av høsten.

Da jeg var i Frankrike i sommer kom jeg over disse praktiske terteformene for miniterter. Jeg er jo veldig glad i alt som er smått og som kan spises i en eller to biter. Lag gjerne tertene i en stor form om du ikke har små former slik som meg.

Til disse trenger du:
  •  100g smør
  • 200g mel
  • 50g melis
  • 1ss maizena
  • 1 egg
 Kjør smør, mel, melis og maizena i en mikser til du får fine smuler.




Tilsett egget og miks til du har en smidig deig, forsøk å ikke arbeide deigen mer enn nødvendig.


Pakk deigen inn i plast og avkjøl i kjøleskapet i ca 30 minutter.


Mens deigen avkjøles skreller og kutter du et eple i små biter.






 
Bland 2 ss sukker og en ts kanel i en bolle.


Ha i eplebitene og dekk dem godt med sukkerblandingen.

Så er det tid for å lage strøssel.
Ha da

  • 50g mel
  • 1 ss brunt sukker og
  • 1ss smør 
i en foodprosessor 


og kjør det til du har fine smuler.



Ta den kalde deigen ut av kjøleskapet og kjevl den til den er ca 2 mm tynn. Siden det er maizena i
deigen vil den være myk og veldig lett å jobbe med.


Rull deigen løst opp på en kjevle og legg den så over terteformen.


Press ned deigen i formen og rull så over med en kjevle slik at du får jevne kanter.


 Børst bort overflødig mel.

 
Ha i nok epler til å fylle formene.


Dekk så formene med strøsselblandingen.

Stekes på 180 grader i ca 15 minutter for små former og 30 min for en stor form.









En deilig smak av høst.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar