Som jeg lovet i forrige innlegg så kommer det her et tips om hvordan du kan bruke opp den overflødige sjokoladen fra det innlegget. Da kan du nemlig lage sjokolade terter.
Jeg hadde litt deig til overs også fra epletertene mine og brukte denne til disse tertene.
Til deigen trenger du
- 100g smør
- 200g mel
- 50g melis
- 1ss maizena
- 1 egg
Ha smør, mel, melis og maizena i en kjøkkenmaskin og kjør det til du får smuler.
Tilsett egget.
Kjør det til du får en smidig deig, men ikke jobb den mer enn nødvendig.
Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Når deigen er avkjølt tar du den ut og kjevler den til ca 2mm tykkelse.
Rull deigen løst opp på kjevlen og legg den over formen.
Press deigen ned i formen og rull kjevlen over slik at du får fine jevne kanter.
Børst bort overflødig mel.
Stekes på 180 grader i ca 10-12 minutter til den har fått en gylden farge.
Avkjøl.
Fyll så de stekte terteskallene med ca 1 ts dulce de leche (eller annen karamell).
Vei opp det du har igjen av sjokolade og vei så opp fløte tilsvarende halve sjokoladevekten, f.eks. 100g sjokolade, 50 g fløte. Om du vil tilsette smak erstatter du 1ss fløte med ønsket smak som kan være en frukt/ bær puree eller en alkohol, jeg tilsatte 1 ss St. Halvards likør.
Varm opp fløteblandingen til den nesten når kokepunktet og hell den over sjokolade.
Rør det jevnt.
La det stå til det har blitt avkjølt og tykt, ev. sett det i kjøleskapet og rør med jevne mellomrom i 30-40 minutter.
Ha så sjokoladeganachen i en sprøytepose og sprøyt opp over karamellen.
Og så er det bare å spise og kose seg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar