Hei.
Håper dere har hatt en deilig helg. Nå er det nok en gang mandag og denne uken starter jeg dermed med å lage den italienske kjeksen biscotti. Denne kan spises som den er eller dyppes i for eksempel kaffe.
For å lage biscotti trenger du:
- 2 egg
- 100g sukker
- 250g mel
- 1/2 ts natron
- zest fra 1 appelsin (den ytterste delen av skallet)
- 25g ristede hasselnøtter
- 25g mørk sjokolade
- 25g tørkede kirsebær (kan utelates)
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.
Tilsett mel og natron og til sist nøtter, sjokolade, appelsinzest og kirsebær.
Ha deigen over på en lett melet benk og rull den til en pølse som så trykkes flat til den har ca 3 cm tykkelse.
Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.
Ta den ut av ovnen og over på et skjærebrett og del opp i ca 1 cm tykke skiver.
Ha de tilbake på stekebrettet og stek videre på 160 grader i 10-15 minutter.
La dem avkjøle.
Disse kan nå spises som de er eller så kan du ta steget videre og dyppe bunnen i sjokolade. Mmmm... sjokolade! :)
Ønsker dere en fin uke.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar