Denne gangen fikk jeg lyst til å lage en skikkelig sjokolade overdose av en cupcake. Derfor bestemte jeg meg for en sjokolade cupcake fylt med sjokladeganache og toppet med sjokoladeglasur. Fristende?
Jeg starter med cupcakene og trenger da:
- 100g mel
- 20g kakao
- 140g sukker
- 1 1/2 ts bakepulver
- 40g smør
- 1 egg
- 1,2 dl melk
- 1 ts vanilje (kan sløyfes)
Start med å ha alt det tørre i en bolle
Smelt smøret og bland det lett med melken og egget.
Ha det våte i det tørre og rør det raskt sammen.
Fordeles i cupcake former.
Bakes på 180 grader i 12-14 minutter for vanlige cupcakes eller 5-7 minutter for små cupcakes.
Til ganachen trenger du:
- 100g mørk sjokolade
- 100g melkesjokolade
- 1 dl fløte.
Varm fløten til den nesten når kokepunktet og hell den varme fløten over sjokoladen, la det stå ett minutt før du rører forsiktig slik at alt smelter og blander seg.
Eller;
Smelt sjokoladen i mikroen og varm fløten litt, men ikke kok, ha fløten i den smeltede sjokoladen og bland det godt.
Når ganachen har begynt å tykne/ avkjøles kan du begynne å hule ut cupcakene.
Jeg bruker en melonkuler og lager en grop i midten av hver cupcake.
Fyll så opp med ganache. La det være igjen minimum 50 g ganache.
Til glasuren trenger du:
- 250g melis
- 80g mykt smør
- 0,25 dl melk
- 50g (eller det du måtte ha igjen) ganache.
Rør alt sammen til en jevn glasur, ha det hele i en sprøytepose med stjernetyll og sprøyt opp små rosetter.
Nam det skal jeg prøve :)
SvarSletthvor mange blir dette?
SvarSlettDet blir 12 store eller 24 små- én vanlig form altså om du bruker det :)
SlettHvor lang tid bruker du?
SvarSlettFra begynnelse til slutt inkludert avkjøling så bruker jeg nok 1 time.
SvarSlett