Endelig fredag!
Nå er det straks helg og jeg håper vi får litt fint vær til å kose oss ute i :)
Pistasjnøtter er en av mine favoritter, men i Norge er det nesten bare pistasj-is som er å få kjøpt av søte ting med disse nøttene.
Derfor har jeg begynt å lete etter oppskrifter på andre ting med pistasj, så i dag blir det pistasj kake, og for å gjøre det enda mer fristende for meg er glasuren laget på melkesjokolade.
Til kaken trenger du:
- 140g pistasjnøtter- ikke salte
- 75g melkesjokolade
- 200g sukker
- 200g mykt smør
- 3 egg
- 200g mel
- 1 dl melk
Ha det over i en bolle med k-spade og bland med det myke smøret.
Tilsett eggene, ett av gangen, så melet og til sist melken.
Røren has i en liten langpanne kledd med bakepapir.
Stekes på 180 grader i ca 30 minutter.
Mens kaken avkjøles kan du lage glasuren:
- 125g melkesjokolade
- 1,5dl. youghurt
Smelt sjokoladen i mikroen og bland den med youghurten.
Når kaken er avkjølt vendes den ut på en fjøl.
Hvis du vil kan du skjære kaken i to lag nå, men jeg velger å stikke ut små rundinger med en utstikker som jeg så deler i to.
Ha litt glasur på den ene halvdelen av kakene.
Dekk til med den andre halvdelen og ha på resten av glasuren på toppen. Bruk en liten spatel til å stryke ut glasuren med.
Hakk opp noen pistasjnøtter og bruk til å dekorere med.
Denne kaken var kjempedeilig! Om du har en forkjærlighet for pistasj sånn som meg eller bare vil prøve noe nytt anbefaler jeg absolutt denne.
Hva slags youghurt bruker du? Hilsen Tina :-)
SvarSlettHei Tina
SlettJeg bruker helt vanlig youghurt naturell.