Hei, håper dere har en fin dag.
Dagens innlegg er en av mine absolutte favoritter, sitronpai. Jeg synes smaken av sitron i kaker og desserter er så deilig og frisk. Dette er en typisk amerikansk pai som har blitt storfavoritt hjemme hos meg.
Ingrediensene du trenger er følgende:
Til deigen
- 375g mel
- 185g smør
- 2 ss sukker
- 4-5 ss kaldt vann
- 2 sitroner
- 60g mel
- 500g sukker
- 40g smeltet smør
- 4 egg
Lag deigen først.
Kjør mel, smør og sukker i en kjøkkenmaskin til det ligner smuler.
Tilsett vann og kjør til det begynner å forme seg en deig. Ikke kjør deigen for mye, da blir den bare seig.
Pakk deigen inn i plastikkfilm og klapp den flat for så å la den hvile i kjøleskapet i minimum 20 minutter.
I mellomtiden kan du gå i gang med fyllet.
Skjær av alt skallet på sitronene, det skal ikke være noen hvite rester igjen.
Skjær så ut hver enkelt båt.
Ha alle ingrediensene i en bolle og vend inn sitronbåtene.
Deigen tas ut av kjøleskapet og 2/3 kjevles tynn. Når deigen skal over i paiformen synes jeg det er enklest og rulle den ferdigkjevlede deigen forsiktig opp på kjevlen for så å rulle den av i formen. Press deigen godt ned i kantene og la resterende deig henge over kanten. Bruk kjevlen til å rulle over paikanten slik at du får en glatt og jevn kant.
Ha i fyllet.
Rull ut den resterende 1/3 av deigen til et lokk og legg over, om du får noen "glipper" kan du ta litt av deigen som blir til overs og skjøte med.
Med en gaffel presses kantene ned slik at lokket og bunnen forsegles.
Stekes på 180 grader i ca 50 minutter
Så er det bare å nyyyte.
Denne paien er også fantastisk god med en kule vaniljeis eller pisket krem til.
Nå er det ikke så lenge til sommeren :)
Denne så supergod ut! :D
SvarSlettHei! Har veldig lyst til å lage denne, men hvor er oppskriften på fyllet?
SvarSlettHei,
SlettNår det gjelder fyllet er det bare sitronene som trenger spesiell behandling, resten har du i en bolle og bare rører sammen, så tilsetter du sitronbåtene. Veldig enkelt.
Ingrediensene til fyllet ser du listet opp under ingrediensene til deigen. Happy baking :)