Etiketter

onsdag 7. mars 2012

PBJ cupcakes






Peanut Butter Jelly - en klassisk amerikansk kombinasjon og noe som passer veldig godt til cupcakes.

Du trenger:
  • 120g mel
  • 140g sukker
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 40g smør
  • 1,2 dl melk
  • ½ ts vaniljeessens
  • 1 egg
Ha alt det tørre i en bolle.
Smelt smøret og bland det med melken, vaniljen og egget og pisk lett.
Ha melkeblandingen over i det tørre å rør det raskt sammen.

Fordel røren i klargjorte cupcakeformer og stek på 180 grader i 10-12 minutter.

Til glasuren trenger du:
  • 80g smør- mykt
  • 250g melis
  • 25g melk
Ha smør, melis og halvparten av melken i en bolle og rør sammen.
Tilsett resten av melken til du får en smørbar, men likevel fast krem. Smak til sist til med 50g peanøttsmør.

Med en melonkuler (om du har, hvis ikke kan du godt bruke en skje e.l.) fjerner du litt cupcake fra midten. Fyll fordypningen med et godt syltetøy. Jeg bruker bringebær, mens i USA er druesyltetøy det vanligste. Sprøyt så en ring med peanøttglasur rundt kanten på cupcaken slik at du fremdeles kan se syltetøyet.
Mmm.. søtt og godt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar