Dette er "kokosboller" med bringebærsmak.
Lette, luftige, relativt lite kalorier (for de som bryr seg om sånt) og selvfølgelig veldig deilige.
For å lage disse trenger du:
- 2 eggehviter
- 2 plater gelatin
- 2 ss sukker
- 2 ss bringebærpurée
Legg gelatinen i bløt i en skål med kaldt vann.
Pisk eggehvitene til hvitt skum og tilsett sukkeret i to omganger, fortsett å piske til alt sukkeret er oppløst og du har en fast, blank marengs.
Ha bringebærpuréen i en liten kjele og tilsett gelatinen som du har klemt ut overflødig vann fra.
Smelt på lav varme til gelatinen og pureen er jevnt blandet.
Ha bringebær-gelatinblandingen i marengsen i en tynn stråle mens du fortsatt pisker.
La blandingen stå ett par minutter før du har alt over i en sprøytepose og sprøyter opp topper (eller en hvilken som helst annen form du ønsker).
Sett dem i kjøleskapet ett par timer til de er faste og helt stivnet.
Smelt litt sjokolade i en bolle og dypp bringebærkokosbollene i, sett tilbake i kjøleskapet en liten halvtime.
Om du ønsker en litt tynnere sjokolade kan du enten bruke litt delfiafett som du smelter sammen med sjokoladen eller litt kakaosmør (fås kjøpt i en del helsekostbutikker).
Så er det bare å kose seg.
Håper jeg har klart å friste dere :)
Ha en fin uke og håper dere nyter at solen endelig har begynt å varme.
Dette ser virkelig skremmende lekkert og godt ut
SvarSlettTusen takk :)
SlettDisse så kjempe gode ut. Skal jeg prøve meg på :)
SvarSlettMasse flotte oppskrifter du deler.
klem Jane