Etiketter

mandag 12. mars 2012

Mango-banan kokosboller

God mandag.

En ny uke har begynt og hva passer vel bedre på en mandag enn en deilig dessert som er relativt lav på kalorier?!

For de av dere som har vært innom her tidligere har dere kanskje fått med dere at jeg liker å variere smaker på den typiske kokosbollen, nemlig en skumbolle med sjokoladetrekk.

Denne gangen har jeg valgt å smakstilsette med en smoothie laget av mango og banan.

Her kommer oppskriften:
Du trenger;
  • 2 eggehviter
  • 2 gelatinplater
  • 2 ss sukker
  • 2 ss mangobanan smoothie (e.l.)
Legg gelatinen til bløt i kaldt vann og begynn å piske marengs.

Når eggehvitene har blitt til hvitt skum tilsettes sukkeret i to omganger. Pisk til alt sukkeret er oppløst.

Smelt gelatinen i smoothien på svak varme og hell i marengsen i en tynn stråle mens du fortsetter å piske.


Ha alt i en sprøytepose og sprøyt opp topper, Settes kaldt i kjøleskap i 1-2 timer for å stivne.




Når de er stive er det på tide å dyppe dem i sjokolade. Jeg har valgt melkesjokolade denne gangen, ca. 100g som jeg smelter på korte intervaller i mikroen (pass på at den ikke blir for varm).

Jeg bruker en stekespade til å løfe toppene fra platen og til å løfte dem opp igjen fra sjokoladen. Om du synes sjokoladen er litt tykk kan du enten bruke litt delfiafett som du smelter sammen med sjokoladen eller litt kakaosmør (fås kjøpt i de fleste helsekost butikker)

Sett de sjokoladedyppede toppene tilbake i kjøleskapet en halvtimes tid så er de klare til å spises.


Gir litt påskeassosiasjoner, men nå er det jo den veien det går.

Ønsker dere en riktig fin mandag videre :)

2 kommentarer:

  1. Hörredu din gottegris, dina inlägg är inte så snälla, man blir liksom djävligt sugen. Nu skall jag gå och baka.

    Kram från Tini Tut

    SvarSlett
    Svar
    1. He he, det er jo hyggelig at du blir inspirert. Litt godt må man jo unne seg :)

      Slett