Etiketter

mandag 27. februar 2017

Baby dutch



Tirsdag etter fastelavn, også kalt fetetirsdag, er for meg og alle som har oppholdt seg i England en stund "pannekaketirsdag".



Dette er dagen for pannekaker!
Det finnes jo edrøssevis med forskjellige pannekaker typer- og oppskrifter der ute så derfor fikk jeg lyst til å prøve noe som var litt anderledes.
Denne Dutch Babyen er en pannekake hvor all røren helles i pannen med én gang for så å bakes i ovn. Her er det veldig greit å ha en stekepanne man kan ta av håndtaket på!
Det blir litt som en blanding av pannekake og yorkshirepudding.

Dutch Baby
  • 85g mel
  • 1ts vaniljesukker
  • 1,5dl melk
  • 2 egg
  • 2 eggeplommer
  • 20g smør+ 30g smør
Sett ovnen på 180 grader.


Smelt 20g smøre og ha alle ingrediensene (bortsett fra de siste 30g smør) i en blender
Kjør blenderen til du har en jevn røre, enkelt eller hva!?!

Sett stekepannen i ovnen slik at den blir skikkelig varm


Ta ut stekepannen og tilsett 30 g smør. Sørg for at smøret dekker hele pannen


Hell i all røren og sett pannen tilbake i ovnen i ca. 15-18 min til pannekaken er gylden og har hevet seg godt her og der.



Dutch Baby smaker best når den er varm, spsielt med litt iskrem og melisdryss til.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar