Tirsdag etter fastelavn, også kalt fetetirsdag, er for meg og alle som har oppholdt seg i England en stund "pannekaketirsdag".
Dette er dagen for pannekaker!
Det finnes jo edrøssevis med forskjellige pannekaker typer- og oppskrifter der ute så derfor fikk jeg lyst til å prøve noe som var litt anderledes.
Denne Dutch Babyen er en pannekake hvor all røren helles i pannen med én gang for så å bakes i ovn. Her er det veldig greit å ha en stekepanne man kan ta av håndtaket på!
Det blir litt som en blanding av pannekake og yorkshirepudding.
Dutch Baby
- 85g mel
- 1ts vaniljesukker
- 1,5dl melk
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 20g smør+ 30g smør
Smelt 20g smøre og ha alle ingrediensene (bortsett fra de siste 30g smør) i en blender
Kjør blenderen til du har en jevn røre, enkelt eller hva!?!
Sett stekepannen i ovnen slik at den blir skikkelig varm
Ta ut stekepannen og tilsett 30 g smør. Sørg for at smøret dekker hele pannen
Hell i all røren og sett pannen tilbake i ovnen i ca. 15-18 min til pannekaken er gylden og har hevet seg godt her og der.
Dutch Baby smaker best når den er varm, spsielt med litt iskrem og melisdryss til.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar