Til helgen er det fastelavn og tradisjonen tro har jeg forsøkt meg på en alternativ variant av fastelavnsbollen.
Denne gangen har jeg gått for en cupcakevariant.
Nå er det en stund siden cupcakes var trendy, men det betyr ikke at man må slutte å lage det, de er jo så enkle og gode og kan varieres i det uendelige.
I Sverige spiser de semler som er fastelavnsboller med marsipan, så med det som inspirasjon ble det vaniljecupcakes med marsipan, syltetøy og krem!
Vanlig cupcakeoppskrift:
- 120g mel
- 140g sukker
- 1,5 ts bakepulver
- 40g smør
- 120g melk
- 1 egg
- 1/4ts vaniljeekstrakt
Smelt smøret og bland med melken og egget.
Ha alt det tørre i en bolle, tilsett det våte og rør det til en jevn røre.
Fyll cupcakeformer litt under halvfulle med røre
Skjær ut noen marsipansirkler og legg oppå
Fyll opp med resten av røren.
Stekes på 180 grader i ca 10-12 minutter.
Når cupcakene er avkjølte tas litt av innmaten ut, jeg har brukt en utsikker laget for dette, men det går fint å bruke en teskje.
Fyll med bringebær syltetøy.
Pisk ca 2dl kremfløte med 2 ss sukker og 1ts vaniljesukker til stiv krem og sprøyt opp cupcakesene.
Og dermed har du årets fastelavnscupcakes!
Krem og syltetøy er en deilig kombinasjon og det skal godt gjøres å bare ta én.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar