Jeg har laget marshmallows igjen!
Det er så gøy å lage! Enkelt og veldig lett å variere. Denne gangen har jeg gått for øl som smakstilsetning.
Øl-verden har forandret seg voldsomt de siste årene og nå kan du finne både mikrobryggerier og hjemmebryggere på annethvert hjørne. Dette er noe jeg synes er kjempegøy og selv om noen synes det er ille å bruke øl på annet enn å drikke den, så er det nettopp der jeg henter inspirasjon :)
I denne oppskriften er det fint å bruke en øl type som smaker ganske mye. Ølen blir jo ikke varmet opp så det er ingen alkohol som koker bort, men den beholder istedenfor en tydeligere øl smak. kanskje ikke den mest barnevennlige varianten, men det er jo ikke mye øl som brukes, tross alt :)
Denne gangen trenger du:
- 4,5ts gelatinpulver (ca 13,5g)
- 0,5 dl øl
- 150g sukker
- 160g glukose
- 45g vann
Ha 0,5 dl øl og gelatinpulver i en bolle og la det stå og svelle.
Imens has sukker, glukose og 45g vann i en kjele og kokes opp til 115 grader. Bruk et digitalt termometer.
Start vispen på kjøkkenmaskinen og begynn å visp gelatinblandingen. Hell den varme sukkersirupen i en tynn stråle ned i kjøkkenmaskinen mens vispen går på medium hastighet. Prøv å treffe på siden av bollen og ikke på selve vispen.
Øk hastigheten og visp i ca 5-10 minutter til massen blir stor og hvit og holder formen.
Ha bakepapir i en form og dryss med litt melis/maizena (50/50). Hell så marshmallowsrøren over i formen og la den stå til den har stivnet.
Øl smaken kommer ganske bra frem, men merkes best på ettersmaken.
Et glass øl-marshmallows anyone?
Dette gir plutselig en helt ny dimensjon til s'mores... :)
Kan disse fryses? Evt. Hvor lenge holder de seg i kjøleskap?
SvarSlettJeg vil ikke anbefale å fryse disse. Det er heller ikke så lurt å oppbevare de i kjøleskap. Marshmallowsene består av hovedsakelig sukker så holder seg leeenge om de oppbevares mørkt og svalt. Sukker reagerr på kulde med å smelte, derfor er det ikke lurt å fryse disse, men ved 10-12 grader burde de holde seg minimum 2-3 uker.
Slett:)