Myke sommerlige marshmallows. Det finnes så mange spennende og gode smoothies blandinger og bærdrikker å få tak i og disse er perfekte å bruke som smakstilsetning i marshmallows. Her har jeg brukt Jordbær og mynte drikk fra Bramhults.
Dette er den franske varianten av marshmallows med eggehvite, de blir større og mye mykere enn den amerikanske varianten.
Jeg synes marshmallows er veldig takknemmelig å lage, så lenge du passer på temperaturen på sukkeret så er dette både en enkel og rask oppskrift. Om du ikke har prøvd deg på marshmallows før, så er det på tide å gjøre det nå som det er så mye deilige bær og lignende å få tak i. Hva skal man ellers bruke late sommerdager til? :)
Ingredienser:
- 13,5g gelatinpulver
- 115g jordbær og mynte drikk (fra Bramhults)
- 2 store eggehviter (ca 60g)
- 160g glukose
- 45g vann
- 200g sukker
- smak og farge
Ha så glukose, 45g vann og sukker i en kjele og kok opp til 115 grader (dette går ganske fort).
Mens sukkeret kokes opp kan du ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin og begynne å piske dem til hvite topper.
Når sukkeret når 115grader tas det av varmen og gelatinen røres inn.
Mens vispen går helles dette over eggehvitene i en tynn stråle. Her er det viktig å ikke tilsette for mye av gangen, da får du nemlig eggerøre.
Fortsett å vispe det til det er 3 doblet i volum og begynner å bli fast, som en stiv marengs.
Om du synes fargen er litt svak kan du tilsette litt mer farge nå.
Ha massen over i en firkantet form og la det stivne, gjerne over natten.
Skjær opp i biter og vend i en blanding av melis og maizena.
Disse marshmallowsene er ganske mye mykere enn vanlige marshmallows, små, myke puter av søt herlighet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar