Hei.
Disse kjeksene er skikkelig sprø og gode, jeg har blitt helt hekta. De er kjempe enkle å lage og kan fint varieres med eller uten topping.
Disse enkle kjeksene består av
- 110g mel
- 30g kakao
- 100g sukker
- 100g smør
- 2g natron
- 1/2 ts vaniljeessens
- 1,5 ss melk
Bland smør og sukker i en kjøkkenmaskin utstyrt med k-spade til det blir lyst og luftig
Tilsett mel, kakao og natron.
Ha til sist i vaniljeessens og melk.
Ha deigen ut på en benk og trykk den sammen og rull til en pølse, deigen skal ikke knas, bare samles.
Pakk deigpølsen inn i platfolie og legg i kjøleskapet en 20- 30 minutter.
Når deigen er avkjølt kan du skjære skiver av deigpølsen, skivene bør ikke være tykkere enn 2 mm.
Stekes på 180 grader i ca 10-15 minutter. Under steking vil disse kjeksene ese opp litt, når de synker sammen igjen trenger de ca. 1 minutt til i ovnen.
Disse er virkelig gode som de er, men hvorfor gi seg der? Glad i sjokolade som jeg er måtte jeg jo toppe dem med nettopp sjokolade.
For å gjøre en liten tvist tilsetter jeg ett par dråper med peppermyntesmak i sjokoladen.
Jeg hadde også noen peanutbutter chips igjen som jeg smeltet med litt kakaosmør for å få det tynt nok.
Neste gang tror jeg at jeg kommer til å bruke disse som bunn til enten kokosboller eller sjokoladeovertrukket mousse. Mmm....
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar