Jeg er ikke helt ferdig med gresskar ennå. Siden det er høst og massevis av gresskar å få tak, tenkte jeg at det kunne være gøy å prøve seg på en cupcakeoppskrift med nettopp gresskar.
Her trenger du:
- 175g sukker
- 175g olje
- 3egg
- 1ts vaniljeessens
- 170g mel
- 30g sammalt mel
- 200g gresskar (revet eller purée)
- 1 ts bakepulver
- 2 ts kanel
- 1/2 ts ingefær
- 1/4 ts nellik
Ha sukker, olje, egg og vaniljeessens i en bolle og rør det sammen.
Tilsett gresskar
Vend så inn resten, krydder, bakepulver, fint mel og sammalt mel.
Fordel på 12 vanlige cupcakeformer.
Rett før de skal inn i ovnen kan du helle 1 ts med lønnesirup el. på hver cupcake.
180 grader i ca 25 minutter.
Jeg laget til disse en helt enkel smørkrem av:
- 250g melis
- 80g mykt smør
- 0,2 dl melk
- 1 ts revet sitronskall
Bland alle ingrediensene til du har en smørbar krem.
Når cupcakene er ferdigstekte og avkjølte sprøytes en klikk med smørkrem på hver og pyntes med litt hakkede nøtter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar