Hei.
Matbloggsentralen har hatt en konkurranse gående med "kaffekaker" altså kaker som passer til en kopp kaffe og jeg er så heldig at jeg har blitt trukket ut som én av ti finalister.
Finalen finner sted på Kulinarisk Akademi i Mathallen onsdag 28. november kl. 18.00. Jeg har jo bare 10% sjanse til å vinne og det er mange fine bidrag, men det er jo kjempegøy bare å få lov til å være med. Så om du har lyst kan du jo komme og se på.
Det som er litt vittig er at bidraget mitt er en banankake og innlegget i dag er tilfeldigvis også en banankake. Denne kaken som dere ser i dag er litt tyngre og med en deilig, mektig sjokoladeglasur.
Jeg har laget en liten kake i dag, om du vil lage den i 23 cm springform ganger du bare ingrediensverdiene med 1,5.
- 2 egg
- 280g sukker
- 100g smør
- 0,5 dl melk
- 2 godt modne bananer
- 280g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljeessens
- 40g peanutbutterchips, sjokoladedråper eller valnøtter
Start med å kjøre smør og sukker i en kjøkkenmaskin.
Ha i ett og ett egg.
Tilsett mel og bakepulver
Ha så i melken, vaniljeessensen og bananene, om du vil må du gjerne mose bananen på forhånd, det gir et litt bedre resultat, men ser ikke noe fint ut på bilder :)
Ha til sist i peanutbutterchips, sjokoladedråper eller nøtter.
Hell over i en smurt form og stek på 180 grader i ca. 40 minutter.
Glasuren er rett og slett bare en enkel sjokoladeganache (dvs. typisk konfektfyll).
- 100g mørk sjokolade
- 100g melkesjokolade
- 1,5 dl fløte
Kok opp fløten og hell den over sjokoladen som du har hakket fint opp og hatt i en bolle som tåler litt varme.
La det stå ett par minutter og rør så det hele jevnt.
Om du ikke skulle få sjokoladeglasuren jevn er det bare og ha det over en kjele med kokenede vann, pass på at bollen ikke er nær vannet, og røre rundt til all sjokoladen er smeltet.
Skjær kaken i to og ha på halvparten av glasuren.
Sett på toppen av kaken og dekk oversiden med resten av glasuren.
hei. jeg laget denne banan kaken din forrige helg, og jeg må få si at den var fantastisk god! og etter en dag i kjøleskapet ble den om mulig enda bedre:) takk for at du deler supre oppskrifter:)
SvarSlettHei Jeanet.
SlettTusen takk. Det er det som er det magiske med denne typer kaker, de blir bedre når de får "satt" seg litt. :)