Jeg tenkte det ville være gøy å prøve seg på en typisk pumpkin pie. Glad som jeg er i alt som er mini, så måtte det jo bli det denne gangen også.
Oppskriften gir nok til en vanlig pai.
Hermetisk gresskar er å få tak i i noen velassorterte butikker stort sett over hele landet.
Jeg starter med å lage tertedeigen, til dette trenger du:
- 240g mel
- 125gkaldt smør
- 50g melis
- 1 egg
- 10g maizena
Kjør mel, melis, maizena og smør i en kjøkkenmaskin eller foodprossessor til du har fine smuler.
Tilsett egget og kjør det til det danner seg en deig. Stopp umiddelbart.
Rull deigen til en ball, ikke jobb den for mye, og pakk den inn i plastfilm.
Klem den gjerne litt flat.
La deigen avkjøle i kjøleskap i ca. 20 minutter.
Ta den kalde deigen ut av kjøleskapet og kjevl den til den er ca 2 mm tynn. Siden det er maizena i
deigen vil den være myk og veldig lett å jobbe med.
Rull deigen løst opp på en kjevle og legg den så over terteformen.
Press ned deigen i formen og rull så over med en kjevle slik at du får jevne kanter.
Børst bort overflødig mel.
Prikk bunnen med en gaffel.
Stekes på 180 grader i ca 10-15 minutter til deigen er lys gyllen. Husk at deigen skal i ovnen én gang til, så det er ikke nødvendig at den er helt ferdigstekt på dette tidspunktet.
Så til gresskarfyllet:
- 210g hermetisk gresskar
- 230g viking melk (eller annen kondensert melk)
- 90g sukker
- 1/2 ts kanel
- 1/4 ts ingefær
- en klype nellik
- 1 egg
Ha gresskar, sukker og krydder i en bolle.
Tilsett egget
Så den kondenserte melken
Fordel fyllet i paiskallene
Stekes på 180 grader i 10-15 minutter
Når man lager små paier slik som meg så blir det en del fyll til overs, så da lagde jeg like godt en kake med det som ble igjen.
Jeg tilsatte;
- 1 ss smør- smeltet
- 175g mel
- 1ts bakepulver
Stekes på 180 grader i ca 45 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar