Etiketter

tirsdag 17. juli 2012

Sjokolade cookies



Disse cookiesene er virkelig deilige.
De er ikke helt som vanlig cookies for disse er nemlig litt myke inni. Nesten som en blanding av cookies og kake. Absolutt verdt å prøve :)


Disse inneholder:

  • 175g sjokolade
  • 4 ss smør
  • 175g mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 150g sukker
  • 1 ts vanilje
  • 60g melis

Smelt smøret og sjokoladen.

 
Ha mel og bakepulver i en bolle.



Pisk egg og sukker til eggedosis.
 


 
Tilsett smeltet sjokolade og smør.
 Ha i vaniljeessensen
 
og til sist tilsetter du mel og bakepulver.

 
Sett det hele kaldt i ca 1 1/2 time.
 
Når deigen har blitt kald kan du ta den frem og trille spiseskje store kuler av den. Rull deigkulene i melisen og ha dem over på et stekebrett, trykk dem forsiktig ned.


Stekes på 160 grader i ca 12- 15 minutter.













Dette er virkelig sjokolade cookie himmel, myke og fulle av sjokolade, perfekt til en kopp kaffe :)



9 kommentarer:

  1. Svar
    1. er det skrivefeil eller er det bare 4 ss( spiseskjeer) smør i røra?

      Slett
    2. Det er helt riktig at det bare er 4 ss smør. Mye mindre enn i vanlige cookies, jeg vet, men så er disse litt anderledes siden de er mye mykere. Håper du prøver de :)

      Slett
  2. Hvilke sjokolade burde man bruke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg bruker den sjokoladen jeg har for hånden, enten det er kokesjokolade, eksklusive Valrhona, Lindt eller Callebaut. Jeg liker forøvrig Callebaut siden den er å få tak i i dråper i stor kvanta (bl.a. hos Pals). Kvaliteten på sjokoladen vil jo merkes på de ferdige kjeksene, så velg en du selv synes er god med minimum 54% kakao.

      Slett
  3. Disse så veldig lekre ut! Kan disse oppbevares i en kakeboks som andre cookies, eller bør de fryses?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg hadde mine i en glasskrukke og de forsvant innen ett par dager:), men en tett kakeboks i inntil en uke går fint. Er de ikke spist opp innen en uke kan du godt fryse dem, pakket godt inn holder de seg fine i ca. 3 måneder :)

      Slett
  4. Prøvde dem i kveld, var kjempedeilige! :)
    Skal abselutt anbefale bloggen din videre.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Tina,
      Tusen takk, så fint at du likte dem :)

      Slett