Disse cookiesene er virkelig deilige.
De er ikke helt som vanlig cookies for disse er nemlig litt myke inni. Nesten som en blanding av cookies og kake. Absolutt verdt å prøve :)
Disse inneholder:
- 175g sjokolade
- 4 ss smør
- 175g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 2 egg
- 150g sukker
- 1 ts vanilje
- 60g melis
Smelt smøret og sjokoladen.
Ha mel og bakepulver i en bolle.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett smeltet sjokolade og smør.
Ha i vaniljeessensen
og til sist tilsetter du mel og bakepulver.
Sett det hele kaldt i ca 1 1/2 time.
Når deigen har blitt kald kan du ta den frem og trille spiseskje store kuler av den. Rull deigkulene i melisen og ha dem over på et stekebrett, trykk dem forsiktig ned.
Stekes på 160 grader i ca 12- 15 minutter.
Dette er virkelig sjokolade cookie himmel, myke og fulle av sjokolade, perfekt til en kopp kaffe :)
Disse vil jeg prøve :)
SvarSletter det skrivefeil eller er det bare 4 ss( spiseskjeer) smør i røra?
SlettDet er helt riktig at det bare er 4 ss smør. Mye mindre enn i vanlige cookies, jeg vet, men så er disse litt anderledes siden de er mye mykere. Håper du prøver de :)
SlettHvilke sjokolade burde man bruke?
SvarSlettJeg bruker den sjokoladen jeg har for hånden, enten det er kokesjokolade, eksklusive Valrhona, Lindt eller Callebaut. Jeg liker forøvrig Callebaut siden den er å få tak i i dråper i stor kvanta (bl.a. hos Pals). Kvaliteten på sjokoladen vil jo merkes på de ferdige kjeksene, så velg en du selv synes er god med minimum 54% kakao.
SlettDisse så veldig lekre ut! Kan disse oppbevares i en kakeboks som andre cookies, eller bør de fryses?
SvarSlettJeg hadde mine i en glasskrukke og de forsvant innen ett par dager:), men en tett kakeboks i inntil en uke går fint. Er de ikke spist opp innen en uke kan du godt fryse dem, pakket godt inn holder de seg fine i ca. 3 måneder :)
SlettPrøvde dem i kveld, var kjempedeilige! :)
SvarSlettSkal abselutt anbefale bloggen din videre.
Hei Tina,
SlettTusen takk, så fint at du likte dem :)