Jeg er så vidt i gang med julebaksten. Noe blir laget flere ganger siden det har en tendens til å forsvinne før julaften, men det synes jeg er helt greit, man skal kose seg med juleforberedelsene.
Mor monsen er en kake som jeg ikke har noe spesielt forhold til selv, i min familie har det gått mest i tørre julekaker. Derfor har jeg alltid vært litt nysgjerrig på denne kaken og tenkte det var på tide å lage den selv.
Ingredienser:
- 250g smør
- 250g sukker
- 250g egg- ca. 4 stk
- 250g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1 sitron- zest og saft
- 2ss mandelflak
- 2ss korinter
- 2ss perlesukker
Ha smør og sukker i en kjøkkenmaskin med k-spade og rør det lyst og luftig
Tilsett eggene ett og ett og skrap ned kantene på bollen mellom hver gang.
Tilsett mel, bakepulver, sitronzest- og saft.
Ha røren over i en kakeform og dryss over mandler, korinter og perlesukker.
Stekes på 180 grader i ca 20 minutter.
Kjempefine å gi bort...
...enda lettere å spise opp selv :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar