Denne krydderkaken er en av mine favoritter! Nå som det er grått og kaldt ute er det noe veldig trøstende med en saftig kake full av deilige krydder. Vi bruker jo tradisjonelt mye krydder i julebaksten, så denne kaken blir en slags forsmak på det uten at den blir for julete.
Selv om kaken er mer enn god nok i seg selv ønsket jeg å løfte den ennå et hakk ved å dekke den med sjokoladeglasur, for hva blir vel ikke bedre med litt sjokolade?
For meg så er dette skikkelig "comfort food" :)
Ingredienser:
- 3egg
- 300g sukker
- 150g smør
- 2,5dl rømme (ca 270g)
- 5ts eplekakekrydder (ev. 2ts ingefær, 2ts kanel, 1 ts nellik)
- 2ts bakepulver
- 200g mel
Smelt smøret
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Tilsett rømme og smeltet smør.
Vend inn alt det tørre.
Ha røren over i en smurt form og stek på 180grader i ca 45 minutter.
Til glasur har jeg brukt
- 1dl fløte
- 100g sjoklade
Fordel glasuren over avkjølt kake.
Dette er så godt det, deilig krydder og sjokoladeglasur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar