Nok en fudge oppskrift. Det er jo så gøy å teste ut nye smakskombinasjoner!
Det er nok noen av dere som har fått med dere at jeg er en del i Frankrike og naturlig nok blir jeg fascinert av de ingrediensene som er vanlig å bruke i bakverk der, men som vi knapt kjenner til her hjemme.
Alle har vi vel sett filmer fra USA hvor det blir kjøpt varme, ristede kastanjer i papirkremmerhus om vinteren på gata. Kastanjene i Bygdø Allee er ikke akkurat det samme :) I Frankrike er de også flinke til å bruke kastanjer, men her bruker de dem stort sett i søtt. Du kan få Marron glacé som er kandiserte kastanjer eller kjøpe en "Mont blanc" som er en søtsak laget på kastanjepuree. Jeg har jo selvfølgelig kjøpt med meg noe kastanjepuree for å teste ut. Det blir nok noen Mont blanc etterhvert også, men først ville jeg prøve de i en fudgeoppskrift.
Ingredienser:
- 450g sukker
- 400g fløte
- 50g smør
- 1ss glukose
- 100g kastanje puree
Ha alt bortsett fra kastanjepureen i en kjele og varm det opp til 116 grader.
Hell over i en bolle og la det stå til det når 110 grader.
Rør kraftig til massen når 60 grader. Dette tar litt tid, men er viktig for å få riktig konsistens.
Tilsett kastanje pureen. Rør det jevnt og hell over i en firkantet form kledd med bakepapir.
La det avkjøle, gjerne over natten.
Det ble ganske godt, fudge er jo vanskelig å ødelegge. Jeg har jo ikke spist så mye med kastanjesmak før så det kan kanskje være en tilvenningssak. Smaken er ganske mild, men absolutt god, verdt et forsøk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar