Magisk kake har vært å se på diverse matfora de siste årene og jeg har lenge hatt lyst til å teste det ut. Nå har jeg endelig fått gjort det.
Det som gjør kaken magisk er at den deler seg i tre forskjellige deler med tre konsistenser under baking. Hemmeligheten ligger i å ikke bearbeide røren for mye, det skal være en ujevn "klumpete" røre som så jevner seg ved baking.
Her er det selvfølgelig mulig å bruke alle mulige smaker, men for å teste den ut har jeg valgt å holde den helt naturlig med kun litt vanilje.
- 4 egg plomme og hvite hver for seg
- 150g sukker
- 1ts vaniljepulver/ sukker/ essens e.l.
- 125g smør- smeltet
- 115g mel
- 0,5l melk
Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis og vend inn melet
Tilsett vanilje og smeltet smør
Tilsett melken i flere omganger til alt er godt blandet inn
Ha alt i en form (min er 20cm x 20cm) og stek på 160 grader i ca 40- 50minutter.
Kaken er ferdig når den gylden med en forsiktig skjelving når du dunker borti formen (litt som gele).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar