Etiketter

mandag 9. februar 2015

Lakris marshmallows




Disse marshmallowsene er smaksatt med lakris. Deilige, luftige puter med herlig lakrissmak. Når man skal lage ting med lakrissmak finnes det flere veier å gå, man kan bruke lakrisessens, lakrispulver, anislikør eller smeltet lakris. Her har jeg brukt en blanding av lakrisessens og lakrispulver.


Lakris er forøvrig spådd til å bli en av de mest trendy smakene innefor bakst i år. Selv har jeg alltid hatt en forkjærlighet for det, men kanskje kan dette bli din inspirasjon til å teste ut lakris i bakst?


Ingredienser:

  • 4,5ts gelatinpulver (ca 13,5g)
  • 0,5 dl vann
  • 150g sukker
  • 160g glukose
  • 45g vann 
  • lakris essens 
  • 2ss lakrispulver

Ha vann og gelatinpulver i en kjøkkenbolle.


Kok opp sukker, glukose og vann til det når 116grader.

Start vispen på kjøkkenmaskinen og hell sukkeret over i bollen med gelatinen i en tynn stråle. Forsøk å treffe innsiden av bollen og ikke vispen.

Øk hastigheten til middels og pisk i ca 4-5-minutter. Øk hastigheten til full og pisk til massen er luftig og hvit og holder formen. Tilsett 4-5 dråper lakrisessens og lakrispulveret. Fortsett å vispe til alt er jevnt fordelt.


Ha massen over i en form og la det avkjøle.
Av og til når jeg har laget marshmallows synes jeg massen har blitt veldig klissete og vanskelig å jobbe med, men denne gangen gikk det kjempelett. Minimalt med kliss :)














Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar