Disse marshmallowsene er smaksatt med lakris. Deilige, luftige puter med herlig lakrissmak. Når man skal lage ting med lakrissmak finnes det flere veier å gå, man kan bruke lakrisessens, lakrispulver, anislikør eller smeltet lakris. Her har jeg brukt en blanding av lakrisessens og lakrispulver.
Lakris er forøvrig spådd til å bli en av de mest trendy smakene innefor bakst i år. Selv har jeg alltid hatt en forkjærlighet for det, men kanskje kan dette bli din inspirasjon til å teste ut lakris i bakst?
Ingredienser:
- 4,5ts gelatinpulver (ca 13,5g)
- 0,5 dl vann
- 150g sukker
- 160g glukose
- 45g vann
- lakris essens
- 2ss lakrispulver
Ha vann og gelatinpulver i en kjøkkenbolle.
Kok opp sukker, glukose og vann til det når 116grader.
Start vispen på kjøkkenmaskinen og hell sukkeret over i bollen med gelatinen i en tynn stråle. Forsøk å treffe innsiden av bollen og ikke vispen.
Øk hastigheten til middels og pisk i ca 4-5-minutter. Øk hastigheten til full og pisk til massen er luftig og hvit og holder formen. Tilsett 4-5 dråper lakrisessens og lakrispulveret. Fortsett å vispe til alt er jevnt fordelt.
Ha massen over i en form og la det avkjøle.
Av og til når jeg har laget marshmallows synes jeg massen har blitt veldig klissete og vanskelig å jobbe med, men denne gangen gikk det kjempelett. Minimalt med kliss :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar