For en tid tilbake laget jeg en cupcake bukett. Denne ideen liker jeg ganske godt, så da jeg kom over et juletre laget av cupcakes i et matblad klarte jeg ikke å la vær å prøve meg på ett selv.
Jeg er ikke heeelt fornøyd med resultatet, men jeg synes ideen var såpass morsom at jeg deler den med dere uansett.
Her tar jeg utgangspunkt i en vanlig cupcake oppskrift, men dobler den for å få 48 mini cupcakes.
Ingredienser:
- 200g mel
- 40g kakao
- 280g sukker
- 3ts bakepulver
- 1,2ts vanilje
- 80g smør
- 2,4 dl melk
- 2 egg
Smelt smøret i melken og visp så inn egget.
Ha alt det tørre i en bolle og tilsett smør/melk blandingen.
Fordel på 48 mini cupcakeformer og stek på 180 grader i ca 10 minutter.
Lag smørkremen.
Jeg synes at appelsin hører julen til og at det er en god smakskombinasjon til sjokolade, derfor laget jeg en appelsin smørkrem.
- 500g melis
- 160g mykt smør
- 0,4 dl melk
- 1ss appelsinzest
- grønn konditorfarge
Rør smør, melis og appelsinzest sammen. Tilsett melk til du får en smørbar konsistens.
Farg så smørkremen grønn.
Når cupcakene er avkjølt er det bare å begynne å sprøyte opp topper av smørkrem. Pynt med perler, glitter, geletopper eller annet gøy.
Det kan være lurt å sette cupcakene i kjøleskapet en stund slik at smørkremen stivner litt, da er de litt enklere å jobbe med når de skal festes.
Jeg har brukt en 22cm isoporkjegle som jeg har malt grønn. Denne stikker jeg inn tannpirkere i som jeg deretter kan feste cupcakene på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar