fredag 20. desember 2013
Sjokoladebar med karamellfyll
I høst bestilte jeg en del forskjellige sjokoladebarformer, fordi jeg så gjerne ville prøve å lage min egen sjokolade eller "candybar" som amerikanerne kaller det.
tirsdag 17. desember 2013
Mørk sjokoladebark og matgave
Sjokoladebark har jeg lenge hatt lyst til å lage. Dette er en enkel måte å lage en spennende og delikat sjokoladeplate på. Her er det bare å velge den sjokoladen man liker best og så fylle på med det man har lyst. Det finnes jo så mange kombinasjoner som ville vært helt herlige sammen, men i et forsøk på å begrense meg så har jeg holdt meg til to typer. Den første får dere nå.
mandag 16. desember 2013
tirsdag 10. desember 2013
Pecan pai
Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på denne. Pekanpai er en tradisjonell Amerikansk pai som vanligvis serveres til Thanksgiving. Nå er det noen uker siden Thanksgiving, men det stopper ikke meg fra å lage denne allikevel.
torsdag 5. desember 2013
Jule-brownies
onsdag 4. desember 2013
Eggelikør 2013
mandag 2. desember 2013
Gløgg-konfekt
I fjor laget jeg gløgg trøfler for første gang. Disse ble jeg veldig fornøyd med så jeg tenkte jeg skulle gjøre dette i år også, men selvfølgelig med en ny vri.
onsdag 27. november 2013
Pepperkake marshmallows
torsdag 21. november 2013
Friterte cookie dough truffles
tirsdag 19. november 2013
Mini marshmallows
onsdag 6. november 2013
Panutbutter cookiedough truffles
torsdag 31. oktober 2013
Lemoncurd marshmallows
tirsdag 29. oktober 2013
Chocolate covered baked mini donuts
torsdag 24. oktober 2013
Ostekake med epler
Som jeg har nevnt tidligere så er jeg veldig glad i epler og jeg har lenge gått og tenkt på hvordan jeg kan gjøre den vanlige eplekaken litt mer spennende. Da jeg kom over kransekakemassen fikk jeg lyst til å få med det på en måte, men jeg har blitt fortalt at dersom jeg bare bruker kransekake som bunn så vil eplene skli av. Dét hadde jo vært trist, så etter litt brainstorming og ha hentet litt inspirasjon fra Pinterest ble det denne sammensatte kaken.
tirsdag 22. oktober 2013
torsdag 17. oktober 2013
Rosasløyfe cookies
mandag 14. oktober 2013
Pannekaker med eplefyll
Det har vært en helt fantastisk helg med masse sol og deilig klar høstluft. Selv om jeg synes det er trist at sommeren er over, så er det unektelig utrolig vakkert med alle høstfargene.
Nå er det fremdeles masse epler å få tak og det er jo så anvendelig, så derfor blir det en epleoppskrift i dag også.
fredag 11. oktober 2013
Mini eplepaier
Alt som er godt er enda bedre når de kommer i små forpakninger.
De av dere som har fulgt meg en stund vet at jeg liker å lage ting i enkeltporsjons-format og denne gangen er det eplepaien som får gjennomgå.
Dette ble visst en pai-uke. Når man først er i gang med paibunn er det jo så enkelt å lage litt ekstra.
onsdag 9. oktober 2013
Plumme og pistasj pai
Høsten er fantastisk når det kommer til baking. Det bugner av moden frukt som bare venter på å bli brukt til noe godt og spennende.
mandag 7. oktober 2013
Sitron- bjørnebærpai
fredag 4. oktober 2013
Paibunn - grunnoppskrift
Mange av oppskriftene mine har komponenter som går igjen slik som f.eks vaniljekrem og lemoncurd og istedenfor å skrive hele oppskriften hver gang har jeg laget egne innlegg for disse. Paideig, eller mørdeig om du vil, er nettopp en slik oppskrift så her kommer oppskriften på det.
torsdag 3. oktober 2013
Bananpudding
tirsdag 1. oktober 2013
Lemon meringue cupcakes
torsdag 26. september 2013
Snickerdoodles
tirsdag 24. september 2013
Eplekake
torsdag 19. september 2013
Oreo cupcakes
tirsdag 17. september 2013
Opera Gateaux
torsdag 12. september 2013
torsdag 5. september 2013
Banan-peanøttsmør-bacon marshmallows
Bakte doughnuts -banan
For flere år siden kjøpte jeg en smultring panne, men den har dessverre aldri blitt brukt, så nå tenkte jeg det var på tide å ta den i bruk og lage kake doughnuts som ikke inneholder gjær og dermed er spiselige også for meg.
torsdag 29. august 2013
Blonde Rocky-Road
Rocky road er en blanding av sjokolade, nøtter og marshmallows. Jeg har fått en herlig bok som heter Moro med marshmallows og her er det en blond versjon av rockyroad.
mandag 26. august 2013
Jordbærkonfekt
Enkle søte jordbærhjerter.
En vanlig ganache med jordbærpuree istedenfor kremfløte gir grunnlaget for en sommerlig konfekt.
Jeg har benyttet meg av candymelts denne gangen istedenfor hvit sjokolade i konfektskallet, siden det er litt enklere å jobbe med. Dessuten smaker det av deilig vanilje, noe som passer ypperlig for meg som egentlig ikke er noe glad i smaken av hvit sjokolade :)
torsdag 15. august 2013
Turkish delight
tirsdag 13. august 2013
Vannbakkels piknikkurv og svaner
Vannbakkels er veldig enkelt og raskt å lage og kan varieres i det uendelige. Nå som det er bærsesong tenkte jeg det ville være morsomt å lage en typisk fransk variant.
lørdag 10. august 2013
Jordbær kokosboller
torsdag 8. august 2013
Hello Kitty kjeks
onsdag 31. juli 2013
Strawberry ripple icecream
onsdag 24. juli 2013
Cookie-fudge-marshmallow-bar
onsdag 17. juli 2013
Kaffe-karamell mousse
Mousse er alltid godt og denne er kombinert med kaffe og en deilig søt karamell.
Her i Norge er vi ikke så flinke til å bruke kaffe som smak i bakst, men i mange andre land bl.a. Frankrike er kaffe en av de vanligste smakene å komme over.
Her i Norge er vi ikke så flinke til å bruke kaffe som smak i bakst, men i mange andre land bl.a. Frankrike er kaffe en av de vanligste smakene å komme over.
tirsdag 16. juli 2013
Kaffe Pavlova
Pavlova er en perfekt sommerdessert, lett, luftig og uimotståelig. Denne har fått en deilig smak av kaffe som passer godt sammen med den rene vaniljesmaken i kremen.
tirsdag 9. juli 2013
Snickers- hjemmelaget
Sommeren er til for late dager og nye utfordringer. Nå som man kanskje har litt ekstra tid kan det jo være en ypperlig anledning til å lage noe litt utenom det vanlige. Hva med deilig hjemmelaget snickers?
onsdag 3. juli 2013
onsdag 26. juni 2013
Marshmallows fyllt med Nutella
torsdag 20. juni 2013
Sjokolade fondant
tirsdag 18. juni 2013
Panna Cotta
torsdag 13. juni 2013
Kremost-cookies
Hei.
Det har vært litt stille fra meg i det siste, det er ikke fordi jeg ikke har noe å dele med dere, men det har vært enormt mye annet som har måttet komme foran. Jeg satser på å være tilbake for fullt fra nå av og dele masse deilige oppskrifter med dere.
Desserter og kaker er luksus- et overskuddsfenomen, men hva er vel livet uten litt godsaker?
onsdag 5. juni 2013
Profiterol tårn
Da jeg gikk på skolen laget vi en croquembouche som er et stort tårn av profiteroler fylt med vaniljekrem og satt sammen med smeltet sukker på en bunn av nougatine.
Jeg liker godt ideen om et profiteroltårn, men gikk for en litt enklere variant og byttet ut smeltet sukker med smeltet sjokolade.
onsdag 29. mai 2013
Sjokolade konfekteske med cakeballs
Da jeg skulle i bursdagsselskap for litt siden fikk jeg lyst til å lage noe litt anderledes til vertinnegave.
Ideen til denne konfektesken fikk jeg fra den fantastiske Bakerella, men istedenfor å lage en kake som ser ut som konfekteske valgte jeg å lage en konfekteske av sjokolade.
mandag 27. mai 2013
Bringebærkarameller
torsdag 23. mai 2013
S'mores cookies
Hei,
Først vil jeg oppfordre deg til å ta en titt på Godt.no hvor jeg er ukens matblogger dette kommer også til å være i papirutgaven av VG i morgen, fredag.
Det er jo kjempegøy!